Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Šokolaaditort vaarikatega

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Rootsi Autor: Toidutare
Valmistusaeg: üle 60 min
PÕHI: Sulata või potis, lisa teised koostisosad ja sega tainas. Pane tainas 23 cm läbimõõduga lahtikäivate servadega võitatud vormi. Küpseta 175 kraadi juures 20 minutit, jahuta.
KREEM: Sulata šokolaad kuumaveevannis, sega korralikult ja lase veidi jahtuda ning lisa muna. Vahusta 35%-line koor ja lisa šokolaadile koos kohupiimaga. Vala kreem koogpõhjale ning aseta kook sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks. Võta u pool tundi enne serveerimist sügavkülmast välja.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Liisi 12.jaan 2013 16:40
Siin retseptis tuleks ju ikkagi vahukoort kasutada. Kasutades rõõska koort ehk siis kohvikoort jääb see kreem täiesti vedelaks ja seda ju küll peale ei saa valada. Igatahes mina kasutasin kohvikoort ja sellist õiget kreemi sealt välja ei tulnud. Ja lisaks pole ju kohvikoore vahustamisel mingit mõtet.
Besee 27.dets 2010 13:10
Mulle väga ei meeldinud see kook sügavkülmast võetuna, parem maitse oli koogil, kui lasta sel lihtsalt külmkapis veidi seista. Siis oli juba päris hea.
mari 28.okt 2010 12:53
VÄGA HEA
Ly 02.veeb 2010 10:54
Ei teagi siis täpselt, mida mõeldud oli, aga panin vahukoort ja sai väga nämmu kook:Y J a vabandust, eksisin selle 30%, vahukoored ikka 35% ja 38%:) Unustasin hinde panna
Atsinna 01.veeb 2010 10:38
Röösk koor öeldakse ikka kohvikoore kohta, mis on 10%, aga vahukoor on vahukoor, kusjuures 35% ja 38 %. Kas 30% koort on, seda ei tea. Tavaliselt kirjutatakse retseptidesse vahukoor, kui nõutakse koort, mida peab vahustama. Samas on nad mõlemad rõõsad koored. Rõõsk piim on nii 1% piim kui 3,5% piim.
Ly 01.veeb 2010 08:57
Jah, tean, et rõõsk koor on vahukoor ja ka kohvikoor ju:R Aga jah, tort juba tehtud ja väääääga hea tuli:) Vaarikate puudumisel kasutasin maasikaid, mis ei olnud suhkruga sügavkülmutatud ja sobis ka megahästi:) Soovitan! ;)
Mmm. 28.jaan 2010 19:22
vahukoor *** :D
Mmm. 28.jaan 2010 19:21
rõõs koor ongi vahuloor teise nimega :D
Ly 28.jaan 2010 10:33
Selline natukene rumal küsimus vist, aga kas siin on mõeldud rõõska koort (10%) või vahukoort (30%). Arusaamatus tekkis sellest, et ainete nimekirjas on rõõst koor ja valmistusviisis on seda vaja vahustada.
ketlin21 24.jaan 2010 16:11
lausa keele viib alla
Juss 22.okt 2009 15:54
kui ma asendan kohupiima toorjuustuga, siis pean seda küpsetama ka?
NurrMarta 16.aug 2009 14:16
"tegin teisiti kui retseptis ette nähtud, ei olnud hea, panen 3 punkti" :D Oehh. Ei tahaks viriseda, aga sarnaseid kommentaare tuleb aina ette. PS. Mitte et ma ise ületamatult ilus, tark ja eksimatu oleks.
Kairi 14.aug 2009 13:13
ilma marjadeta tegin ja väga magus oli üle ühe väikes tüki ei saa süüa
siirikirikal 03.aug 2009 16:23
3. Vala kreem koogipõhjale ning aseta kook sügavkülma vähemalt kolmeks tunniks.
ukam 03.aug 2009 16:21
millal see kook juba sügavkülma jõudis minna??????? 4. Võta u pool tundi enne serveerimist sügavkülmast välja.:O:(
R. 05.juuni 2009 16:00
ei käi , kui sa just ei taha kooki külmutada :D:D:D:D ja külmkappi pane kokk ;)
Karoli 08.mai 2009 18:18
Kas kook käib sügavkülmas?:S
brussakas 26.veeb 2009 00:00
kindlasti ei tee. vähemalt mina arvan, et 24 tunni pärast ongi kõige parem!
Sipsik 14.jaan 2009 18:47
kui kook jääb kauemaks külmikus kas see teeb siis koogile liiga ? ma mõtlen umbes 24 tunniks. Aitäh :)
jaha 26.okt 2008 21:51
väga hea kook ja tuli hästi välja, Kuna valget šokolaadi ei olnud, siis tegin tumedaga(bitteriga) ja ikka oli hea. Ja kohupiima asemel panin toorjuustu. šokolaadi sulatasin kuumaveevannis
indrekparli 01.jaan 2008 21:01
Parem on siiski kasutada kuumaveevanni, on väiksem tõenäosus, et asi untsu läheb. http://www.toiduta-
re.ee/aabits.php?i-
d=1949
pensionär 01.jaan 2008 18:47
Sokolaadi võib ka sulatada microahjus. Ettevaa-
tust ainult et ei jää liiga kaua microsse, võib muutuda tükiliseks
temi 07.märts 2006 19:36
tõesti üks äärmiselt hea kook:) mu sõber ütles, et kreem on ülihea, parem kui ükskõik milline poekreem.
kuku 21.märts 2005 22:09
väga hea kook.
1