Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Kuivatatud tomatid

Keskmine hinne: 3.5 Autor: Angeelika Kang
Kuivatatud tomateid õlis kasutatakse pitsades, pastaroogades ja suppides. Säilita jahedas kuni 6 kuud. Tarbida võiks tomateid aga alles 2 nädalat pärast valmistamist, et maitsed jõuaksid ühtlustuda. Kasuta toiduvalmistamisel ära ka oivalise maitsega oliiviõli.
Kogus: 1 portsjon
Kuumuta ahi 110 kraadini. Kata ahjupann fooliumiga ja tõsta selle peale ahjurest. Lõika tomatid põigiti pooleks ja õõnesta teelusikaga seemned välja. Aseta tomatid, lõikekoht allpool, majapidamispaberile 20 minutiks kuivama. Puista tomatite lõikekoht vähese soolaga üle ja aseta ahjurestile, lõigatud külg allpool.
Jäta ahjuuks veidi irvakile, kasutades näiteks lusikat või fooliumist keeratud nutsakut. Hoia tomateid ahjus umbes 7-8 tundi, sõltuvalt tomatite suurusest. Tõsta ahjust ja jahuta. Eemalda tomatid ettevaatlikult restilt ja tõsta kuivadesse, steriliseeritud purkidesse. Kalla peale oliiviõli, nii et tomatid oleksid kaetud. Koputa purke paar korda vastu lauda, nii et neisse jääks võimalikult vähe õhku. Tomatite vahele võid puistata värsket või kuivatatud basiilikut.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa