Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Karusmarjakissell bubertiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Nostalgiline magustoit karusmarjadest.
Kogus: 2 portsjonit
1. Kisselliks aseta kõik komponendid, v.a tärklis, potti ja lase keema.
2. Keeda, kuni marjad on pehmed.
3. Sega tärklis külma veega, lisa kisselli hulka ja kuumuta kisselli paar minutit.
4. Bubertiks keeda esmalt piimast ja mannast mannapuder.
5. Vahusta munakollased suhkruga ja sega väikese osa kuuma pudruga.
6. Vala manna ja muna segu ülejäänud pudru hulka ja kuumuta keemiseni, kuid ära lase massil keema minna.
7. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa ülejäänud massi sekka. Kuumuta taas keemiseni.
8. Tõsta pott tulelt ja aseta bubertimass külma kaussi.
9.  Serveeri koos tikrikisselliga. Kui kasutad kissellis maisitärklist, võid lasta kisselli koos tärklisega taas keema. Kartulitärklist võid vaid kuumutada, aga mitte keema lasta, sest siis laguneb tärklis ära ja kissell ei paksene.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Kaia 25.aug 2009 17:55
Minu arust on siin retseptis liiga vähe vett. Ma panin keetmise käigus muudkui juurde (u 3x rohkem) ja lõpuks tõdesin, et oleks võinud pisut veelgi panna...liiga tugeva maitsega sai kissell. Aga üldjoontes hea...kaneel annab väga mõnusa maitse sellele.
katrin 12.aug 2009 12:39
Väga mõnus magustoit! Pidasin alati buberti tegemist millekski keeruliseks ja aeganõudvaks, aga tegelikult käib asi päris kähku. Perele piisab ka poole väiksemast kogusest, kui siin toodud. Kisselli sisse kaneelikoort ei pannud, vaid natuke vanillisuhkrut. Kissell söödi ruttu tilgatumaks, tegin järgmisel päeval uue. Jumal tänatud, on kuhu tikreid kasutada!
1