Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Tagurpidi halvaa-rabarberikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Kodukiri Autor: Angeelika Kang
Serveeri seda võrratut kooki koos vanilli-halvaavahukoorega. Tainakaane all on peidus mahlane ja magus täidis.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 6 portsjonit
Vahusta või ja suhkur kohevaks. Sega omavahel jahu, küpsetuspulber ja sool. Lisa võivahule jahusegu ja piim. Suru tainas küpsetuspaberil 26 cm läbimõõduga kettaks ja pane külmkappi, kui valmistad täidise. Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber, tärklis, suhkur ja murendatud halvaa. Vala täidis võitatud 26 cm läbimõõduga pirukavormi põhja. Tõsta tainaketas kaaneks peale. Eemalda küpsetuspaber. Määri tainas pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle demerara suhkruga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit. Halvaavahukoore jaoks vahusta vahukoor. Sega juurde vanillsuhkur ja murendatud halvaa. Serveeri kooki veidi jahtunult koos halvaavahukoorega
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
kata 17.okt 2013 20:51
Kuna rabarberiga on kitsas ja poes oli riiul vahukoorest lage, siis tegin koogi hapukate õuntega ja kõrvale maitsestamata kohupiimapastast kastme. Muu kõik sama, suhkurt panin veidi vähem täidisesse ja demerara suhkur ununes üldse. Täitsa hea on! Kuigi ikka jube magus, järgmine kord täidisesse ei paneks vist üldse suhkurt.
bersan 09.nov 2011 16:45
Maiasmokkade lemmik!
anastassia 20.juuli 2008 01:19
minu arvates oli kook vaga 'raske' k6hu jaoks. mu s6pradele aga vaga meeldis. Arvan, et rohkem ei tee rabarberikooki selle retsepti jargi. Sellegipoolest oli vaga huvitav ja maitsev eskperiment.
jooyu 29.juuni 2008 18:55
täitsa tagurpidi värk.
Filifjonka 08.mai 2008 20:41
See oli üks väga hea kook. Kuumalt lagunes jah aga külmalt sai ilusti tõsta. Aga kes siis kannatab kuni kook jahtub...ikka kohe vaja nuga sisse lüüa ju. AGA ma ei saanud aru kas oleks pidanud koogi pärast tagurpidi vormist välja lööma. Minul igatahes jäi ta nii et taigen pealpool ja isegi nii sai jahtunult ilusad tükid tõsta. Soovitan - väga nämma!
Atsinna 05.mai 2008 21:51
Kook tuli küllaltki õhuke, aga väga maitsev. Lõigata andis, kuid tõsta suuremat tükki mitte, kippus lagunema. Mõnus oli vahukoore-
halvaasegu, mida peale tõstsin. Foorumisse lisasin koogitüki pildi.
1