Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Kohupiima-kirsikook

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: Kodukiri Autor: Angeelika Kang
Lihtsa vaevaga valmiv hõrk kohupiimakook. Valmista samal päeval kui serveerid, siis on sel parem maitse. Kirsside asemel võid kasutada ka teisi külmunud marju.
Valmistusaeg: 40-60 min

Ettevalmistusaeg 25 minutitKüpsetamiseks 30 minutit

Kogus: 8 portsjonit
Kuumuta ahi 200 kraadini. Näpi või ja tordipulber purutaoliseks massiks. Sega omavahel kohupiim, munad, suhkur ja vanillsuhkur. Nõruta kompotikirsid või sulata ja nõruta külmutatud kirsid. Sega kirsid kohupiima hulka. Puista 2/3 tainapurust küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva 24 cm läbimõõduga koogivormi põhja. Vala peale kohupiimasegu. Puista peale ülejäänud puru. Küpseta 30 minutit. Jahuta enne lahtilõikamist täielikult.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Masha24 23.juuli 2012 16:51
Ohoo, see kook oli isegi minu jaoks liiga magus. Kuid kui see välja arvata, oli kook iseenesest hea!
Masha24 21.mai 2012 21:55
issand see tundub nii hea...pean seda kohe tegema!
andromeeda 11.apr 2012 13:15
Tõesti väga hea ja lihtne kook.Võtsin kommentaaridest nõu ja ei lisanud suhkrut, muidu oleks tõesti liiga magus tulnud.Ühe õhtuga sai kook laualt otsa ja teine päev tegin uue koogi kuid muutsin nats retsepti:kohupiima panin 200g ja toorjuustu 400g, kahe muna asemel kolm ja küpsetasin 180 kraadi juures 45 min. Mees ja lapsed kiitsid, et sai veel parem.
Reily 21.märts 2012 15:08
Minul tuli liiga magus, aga ikkagi supper kook. Kavatsen veel teha, aga siis üritan mitte nii magusat teha, aitäh retsepti eest! :)
Maris 29.veeb 2012 12:41
Super hea kook:)
impro 27.juuli 2011 10:36
Ah ja õnneks eelnevatest kommentaaridest võtsin õppust ja suhkrut ei lisanud, minu jaoks oli niigi magus! Samuti küpsetasin pisut madalam temp u 180c juures u 45min
impro 27.juuli 2011 10:34
Tegin Juubeli tp. Esimene päev on serveerimiseks liiga lödi, teiseks päevaks oli kohupiima osa ilusti tahenenud aga pealmine puru on täiesti niiske, pehme. Tavaliselt jääb see ikka kuivaks aga selle koogi puhul mitte, mind isiklikult natuke häiris see. Rahvale muidu maitses
Kertu 19.juuli 2011 17:32
Päris mõnus kook, alguses süües ei jätnud väga sügavat muljet, aga nüüd nädal hiljem isutab ja peab vist jälle tegema hakkama:)
sööja 18.juuli 2011 19:48
ÜLI-ÜLI hea! tervele perele meeldib!:):Y
MargotV 16.juuli 2011 13:25
Aastaid olen seda kooki teinud, super! :Y Olen ostnud poest kohe vanillikohupiima-
kreemi, vanillsuhkrut ei pane ja tavalist suhkrut panen palju vähem. to miri: Ma olen küpsetanud seda madalama temperatuuriga (175 kraadi) ja küpsetan veidi kauem (umbes 40,45 minutit).;)
miri 05.juuli 2011 17:47
KAS küpsetada tulebki 200 kraadiga? mul ei saanud kook 15 minutitki ahjus olla kui pealmine tainapuru osa ära kõrbes kõik.
NAAJ 19.mai 2011 10:38
Kui mina seda kooki tahaksin teha suure ahjuplaaditäie, võtaksin koguseid topelt. Küpsetusaega tuleks ka siis jälgida, arvan, et läheb rohkem aega
M. 18.mai 2011 18:40
Tahaks terve plaaditäie teha, aga ei oska koguseid ümber arvestada.. Aitaks keegi?
edka 13.märts 2011 11:42
tegin ka seda jkooki uba ammu, kuid alati kompotimarjadega ja ilma suhkruta, kuid nüüd panin külmutatud kirsid ja lisasin ka segule suhkrut kuna kirsid olid suht hapud. Kook on alles ahjus :)
Kätlin 18.veeb 2011 14:31
nii nammmmm
Glutamiin 31.jaan 2011 13:39
Ülimalt hea kook. Samuti pisut magus. Tegin kompotikirssidega, mis olid magusad ning Juubeli tordipulbriga, mis oli samuti magus. Järgmisel korral jätan suhkru kappi. Kui lasta natukene kauem, kui pool tundi ahjus olla, läheb pealmine osa krõbedamaks ning kohupiim küpseb paremini läbi. Alguses tundubki, et jääb vedelaks, kuid paari tunniga taheneb külmikus ilusti ära.
Kristiina 26.jaan 2011 02:55
Väga mõnus kook
NAAJ 26.aug 2010 09:24
Tordipulber on iseenesest juba väga magus. Alati, kui teen midagi, mis tordipulbrit sisaldab, vähendan suhkru kogust või jätan suhkru hoopis lisamata. Muide, minu kaasa ütleb alati, et magustoit peab magus olema.
Kai 25.aug 2010 20:06
Tegin poole suhkru kogusega ja sai ikka liiga magus. Järgmine kord jätan suhkru üldse välja. Aga muidu tõesti lihtne ja hea kook. :)
hajameelne 08.juuni 2010 15:54
väga sokolaadine sai, kuid vajab veits pikemat küpsetamist
hajameelne 08.juuni 2010 14:17
ma kogemata ostsin sokolaadimuffini-
pulbri - loodan, et sellega tuleb ikka välja
Keiu 13.apr 2010 10:12
Väga hea kook! Aga paar mugandust: esiteks lahja kohupiim kohupiimapasta, suhkurt ei lisa - pole vaja, muidu tuleb liiga magus. teiseks ei ole mõtet võid ja jahu segada. piisab sellest kui jahu välja valada ja võitykikesed sinna peale panna.
Mmmerlekas 07.apr 2010 11:43
Külmalt piimaga päris hea
annah 30.märts 2010 17:27
kas peab kindlalt olema kohupiimapasta või olete teinud ka tavalise kohupiimaga ja on jäänud normaalne? igatahes kõlab väga isuäratavalt ja lähipäevil saab ära ka proovitud :P
diinah 22.märts 2010 17:07
Väga hea kook ja hästi lihtne! Tsipa magus jäi kompotikirssidega. Järgmine kord teen sügavkülma kirssidega. Külma piimaga süües oleks ilmselt veel parem. :P
123