Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Pirni-sinihallitusjuustupirukas

Taimetoitlastele

Pirni-sinihallitusjuustupirukas

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Maitseb hästi nii soojalt kui ka külmalt. Sobib hästi esimeseks käiguks pidulikule lõuna- või õhtusöögilauale, aga ka mõnusaks suupisteks klaasi veini juurde.

üle 60 min

Retsept
portsjonile
125 g Või
3 dl Jahu
2 dl Hapukoor
3 tk Muna
125 g Sinihallitusjuust
0.5 tl Sool
Must pipar
4 tk Küps pirn
25 g kaunistuseks kreeka pähklid
1 sl sulatatud või pirnide määrimiseks
Hõõru pehme või ja jahu tainaks. Suru 24 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhja ja äärtele. Pane 20 minutiks külma. Küpseta 225°C juures ahjus 10 minutit. Sega hapukoor ja lahtiklopitud munad, murenda hulka sinihallitusjuust. Sega hoolikalt ja maitsesta soola ning pipraga. Vala segu põhjale. Lõika pirnid viiludeks ja lao täidisele. Määri pirniviile sulatatud võiga. Kaunista kreeka pähklitega. Küpseta 200°C juures ahjus 30 minutit.

KOMMENTAARID

tammekad 18.jaan 2012 23:26
Piruka idee on hea, aga taigen on häirivalt mure. Järgmisel korral kasutaksin mõnda teist muretaigent ning lisaksin taignale kindlasti soola. Täidis aga oli super hea :)
roby 30.dets 2008 13:16
Tegin üks kord prooviks, hakkas maitsema. Teisel korral pakkusin külalistele veini kõrvale- super !
svenartur 01.dets 2008 11:23
Tegin kah. Ja enam küll ei tee. Mõni külaline ütles (vist viisakusest), et päris hea, endale küll ei maitsenud. Ja taigna sisse tuleb küll natuke soola panna, muidu on päris pähh.
NurrMarta 30.nov 2008 18:24
Tegin täna. Ja kuidagi mälu järgi ilma retsepti täpselt jälgimata, nii et pirnid sai laotud põhjale ja munasegu nende peale. Aga välja nägi hea ja maitses ka hästi. Sõin kohe kuumalt ahjust võetuna ja eeldan, et õige maitse tuleb välja jahtudes, nagu enamusel juustuga toitudel. Mul kulus põhja täitmiseks 2 suurt pirni. Neli ei oleks küll kuidagi mahtunud. Ja veel seda, et ma lisaks siiski ka taignasse natuke soola. Koogiserva eraldi näksides on see ilma soolata ikka väga maitsetu.
jooyu 29.juuni 2008 18:58
täitsa hää
Takjamutt 25.apr 2008 11:23
Sain proovida ja oli väga maitsev, nüüd plaanis omal kah käsi valgeks saada selle küpsetamisega.
Jolants 15.jaan 2008 14:55
Tõesti, väga maitsev:D
zoja uba 07.sept 2006 22:57
väga maitsev, eriti külmana - mahajahtununa
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes