Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Mahlakissell kõrvitsaga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Supid ja ühepajatoidud
Jõhvika- või sõstramahlasupp kõrvitsaga.
Kogus: 4 portsjonit
Puhastatud ja sõelal loputatud marjad tambitakse katki, nõrutatakse läbi sõelale asetatud marli. Saadud mahl pannakse külma. Marjakestadele valatakse kuum vesi ja kuumutatakse kaanega kaetult tasasel tulel umbes 10 minutit. Seejärel nõrutatakse mahl läbi mitmekordse marli. Saadud vedelik pannakse koos suhkru ja maitseainetega keema, lisatakse väikesteks kuubikuteks lõigatud või ribadeks riivitud kõrvits ja keedetakse, kuni kõrvits on läbipaistev, aga mitte päris pehme. Siis lisatakse külma veega segatud kartulijahu, kuumutatakse veel kord keemiseni ja segatakse juurde toormahl.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
mänd 24.apr 2005 17:30
Hea võimalus ületalve jõudnud kõrvitsa marineerimise kõrval ka magustoiduks valmistamiseks. Maitsev ja tervislik on toormahla keetmise lõpus lisamine. Ma tegin taoliselt lapsele kisselli, et algul keev vesi, siis juurde külma veega segatud kartulijahu ja lõpuks lisasin aiast kogutud marjadest pressitud mahla.
1