annestiilKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeperejakodu.ee
Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Rabarberikook

Keskmine hinne: 3.39 Autor: Tiina Trolla
Rabarbereid peaks kevadel igalt poolt saada olema, sellepärast võiksite oma perekonda üllatada maitsva, kuid lihtsa ja hinnalt soodsa koogiga. Kogus 1 ahjuplaaditäis.
4 muna
2 dl suhkrut
1dl sulatatud võid
1dl hapukoort (võib asendada ka keefiriga)
4dl nisujahu
2tl vanillsuhkrut
2 tl küpsetuspulbrit
Peale: 400 g rabarbereid, kookoshelbeid

Munad ja suhkur vahustatakse, lisatakse sulatatud või ja hapukoor. Segatakse ettevaatlikult ning lõpuks lisatakse nisujahu koos küpsetuspulbri ja vanilliinsuhkruga. Peale asetatakse rabarberid ning raputatakse kookoshelbeid.
Küpsetatakse 200ºC juures 20 –25 minutit.
PS! Kui rabarbereid pole, võid kasutada ka õunu.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
amalthea 19.juuni 2014 10:49
Kui teil on ahjuplaat 40x33 siis pange kõike topelt, muidu hääd kooki ei saa!
yanet 11.juuni 2014 18:48
see kook oli tõesti maitsev ja nägi hea välja kuigi ma soovitaks raputada selle koogi peale natukene kaneeli ja suhkurt.
Suema 12.juuli 2013 15:43
Väga maitsev tuli kuid tegin rabarberid saumikseriga mehuks ning panin koogi sisse. Hiljem panin koogi peale viilutatud banaanid
Kristi Kask 18.juuni 2013 22:54
täiesti mõnus kook :) julgen soovitada. jäärgmine kord proovin maasikatega
Karo Maria 29.mai 2013 15:47
Proovisin valmistada hapukoore asemel maitsestamata jogurtiga ja osa võid pidin asendama õliga (kuna hapukoort ja võid lihtsalt ei olnud hetkel). Kui juba "tervisekoogi" poole ainete asendamiseks läks, siis panin taignasse ja 1 dl kaerakliisid ja vähendasin selle jagu nisujahu kogust. Tainas tuli ilusti paks ja paras segu (umbes, nagu Juubeli tordipulbrist tehtud tainas). Lisasin taignasse veel kaneeli, vanillisuhkrut ja graham masala segu, igat näpuotsatäie. Koogi peale raputasin suhkru ja kookoshelvestega segatud rabarberitükid, ikka rohkelt. Tundus, et kook võis isegi veidi liiga paks jääda...loodan, et küpseb ikka läbi, aga igal juhul lõhnab juba ahjus suurepäraselt. Tundub, et väga hea retsept- lihtne valmistada, mitte liiga palju võid vm rasva sisaldav ja maitsev kook.
kokk 26.mai 2013 22:15
nämma!!!
Laura 21.mai 2013 11:07
Väga hea kook.. tegin ahjuplaadil ja jäi väga hea.. isegi ahjus valmimise aeg oli selle koogi muhul õige - tavaliselt peab kõiki asju kauem hoidma.
silviana 19.mai 2013 13:11
proovin ka teha
Kadri 23.juuni 2012 16:16
Ma ei tea millist ahjupanni mõeldi aga minul tavaline ahi ja ahjupann ning tainast jäi ikka piinlikult vähe :) Järgmine kord proovin ümaras vormis sama taigna kogusega ehk tuleb siis nagu pildil. Muidu kook täitsa hea.
sirtsu 12.juuni 2012 22:33
...hakkan homme hommikul katsetama...loodan head tulemust:)
steve 30.mai 2012 11:12
väga maitsev..soovitan soojalt!
Karmen 26.mai 2012 15:05
Kook valmib ahjus praegu. Aga lisasin taignasse ka 100 g. kohupiima, 4 dl jahu asemel panin 2 dl. ja rabarberit panin nii taigna sisse kui ka peale. Ootan juba maitsmist :)
Liis 19.mai 2012 12:31
Kasutasin hapukoore asemel maitsestamata jogurtit, jahu asendasin spelta jahuga ning kokku tuli väga-väga maitsev kook! (: Super!
Fluttershy 04.veeb 2012 14:32
Uus lemmik rabarberikook! Plaadi peal ei julgenud teha, tundus tõesti et taigent oli selleks natuke liiga vähe? Hapukoort polnud, niiet tegin keefiriga. Küpsetusajaga improviseerisin ka natuke, hoidsin ahjus 30 min 175 kraadi juures. Koogist tuli imemaitsev! Kuigi kerkis teine üsna vapralt ja "saiaosa" oli suht palju, ei olnud kook sugugi kuiv. Oleks kook õhem olnud, oleks ta minuarust liiga hapu olnud. Kõik kiitsid :)
tammekad 05.juuni 2011 21:41
tõesti imelihne ja maitsev. taigen tuli mul isegi ülipaks, aga arvan et see oleneb hapukoorest ka. Tegelikult tahtsin mainida et mul oli äärmiselt raske jälile saada, milles seda kooki peaks küpsetama. Tegin lõpuks plaadikoogi ja see oli õige otsus :)
Riina 27.mai 2011 14:03
Minu lemmik rabarberikook. Lihtne valmistada ja siiani on kõik seda kiitnud.
kaitseingel 20.mai 2011 11:19
läheb lahti küpsetamiseks:) poja tahtis rabarberikooki teha
Maret 19.mai 2011 22:17
Superhea tuli. Kolleegid kiitsid samuti :)
NH 19.mai 2011 14:51
Nii, kook valmis ja söödud. Minu üllatuseks kerkis see pea 4-5cm kõrguseni ja jäi kah rohkem nagu keeks. Oleks pidanud rabarberitükid taigna sisse ikka korralikult segama ja rohkem. Hetkel jäi kuiv. Vaatamata sellele oli maitse hea ja perekond kiitis! Teinekord tean, kuidas paremini teha. :Y
NH 19.mai 2011 13:36
Minul tõi vanaema rohkelt rabarberit ja hakkasin kohe retsepte otsima ja sattusin selle otsa. Mis siis ikka, otsisin asjad kapist välja ja tegin taigna valmis. Vaatasin siin eelmiseid kommentaare ja kiputi ütlema, et tainas jäi liiga vedel. Ise panin kogused alguses retsepti järgi ja siis avastasin, et suhkur oli otsa saamas, seega sai suhkurt taignasse ainult 1 dl. Vaatamata sellele jäi tainas minuarust väga tihe ja lisasin lõpus hapukoort rohkem juurde. Kasutasin 28cm läbimööduga koogivormi, mis sai ilusti ilusti taignaga kaetud. Alguses tundus, et tainast küll jube vähe. Laotasin rabarberitükid taignale ja vajutasin noa otsaga taigna sisse need, et koogil rohkem "sisu" oleks. Muidugi oleks võinud enne tükid taigna sisse segada. Kookoshelbeid kasutasin samuti ja lisasin veel peale valget shokolaadi, et see suhkru puudujääk tasa teha. Hetkel on kook ahjus küpsemas, valmis saab ja pere maitsta saab, annan Teile ka tulemused teada. See tundub juba praegu ülimaitsev! :)
SAARA 05.mai 2011 20:52
Lihtne ja kena kook tuli
NAAJ 24.aug 2010 20:53
neiu21 ! Kui pole rabarberit, võid alati julgesti kasutada õunu ja kui pole õunu, võid õunad alati asendada rabarberiga. Jõudu küpsetamiseks !
neiu21 24.aug 2010 18:55
Olen enamasti kookide ja pirukate alati alt läinud ja põhi on alati ära kõrbenud või segu pole õige tulnud. Sai siis otsustatud et proovin täna taaskord, tulgu mis tuleb ja pean tunnistama, et kolme inimese peale läks kook umbes 10 minutiga minema :D Rabarberit muidugi ei saanud, kasutasin banaani viile ja apelsine tükke ning jogurtit ja ka kaneeli. Ühesõnaga kook tuli nii hea, et sai poes taas poodi mindud ja mõned asjad juurde ostetud ning homme saab kaks kooki juurde tehtud, rabarberi asemel sai ostetud kiivisi, kirsse, mandariine ja pirne. Eks homme näis mis millega kokku läheb ja annan teada kuidas välja tulid. Suured tänud selle retsepti eest ! Küpsetamise isu tuli kohe tagasi :D
Hindaja 08.aug 2010 19:44
Tegin marjakoogi. Selle põhja peale võib igasuguseid asju leiutada, ikka tuleb hea!
naer21 15.juuni 2010 17:28
Üks parimaid rabarberikooke,mis teinud olen!:)