annestiilKroonikatoidutare.eeideesahver.eeajakirjad24.eeraamat24.ee
Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Kõrvitsa-õuna-crumble

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Crumble ehk puruvorm on üks tänuväärne magustoit, sest purukatte alla saab peita kõikvõimalikke marju ja puuvilju.
Valmistusaeg: üle 60 min
Küpseta ühes suuremas või mitmes väiksemas vormis ja serveeri vahukoore või pehme vanillijäätisega. Agaramad leiavad poeletilt üles ka selle õige crème fraiche´i, millega prantslased seda magustoitu pakuvad.
Pane kastrulisse või, kõrvitsa- ja õunakuubikud, suhkur, sidrunimahl, kaneel ja rosinad. Hauta kaane all tasasel tulel 15 minutit, kuni kõrvits on pehme. Sega kausis jahu, küpsetuspulber, sooda ja fariinsuhkur. Lisa külm või ja sega kiirelt purutaoliseks massiks. Vala kõrvitsasegu väiksematesse või ühte suuremasse võitatud ahjuvormi. Pudista peale puru ja raputa üle Demerara suhkruga. Küpseta 190-kraadises ahjus väiksemaid vorme 30 minutit ja suuremat 45 minutit. Jahuta veidi ja serveeri vanillijäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Zut 18.dets 2011 17:54
Magusust oleks võinud vähem olla. Jäätisega oli parem kui ilma.
karolkm 02.okt 2010 13:04
suhkrukogust tuleb vaadata suure umbusuga, mina panen etteantud kogusest suhkrut natuke üle poole, rosinad on ka magusad ja mu õunad pole ka eriti kõvad ega hapud.
didi 30.dets 2009 22:42
Jäätist üldse ei hakanud juurde sobitamagi, sest see crumble on väga magus. Jõime piima kõrvale ja mees proovis ka hapukoorega. Maitses mõlemale. :)
... 21.dets 2009 17:38
tõeliselt maitsev ja lihtne!
Maraya 30.okt 2009 17:46
Maitsev...
auhauh 23.nov 2008 17:42
Väga-väga-väga hea - nii jäätisega kui jäätiseta. Kõik kiitsid! 10 punkti!
juku 26.okt 2008 19:38
väga hea:Y
Hiiutar 16.veeb 2008 11:22
Väga mõnus magustoit! Sõime vaniljejäätisega - imehea!
Zoozi 28.dets 2007 15:32
Super!Maitseb h'sti kylmalt kui ka soojalt.Mees sõi piimaga.Jäätisega oli meie jaoks magus.
1