Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Rabarberi-toscakook

Keskmine hinne: 3.44 Allikas: 100 rooga
Värske rabarber rõõmustab kevadisi maitsemeeli.
Valmistusaeg: 40-60 min
Kogus: 8 portsjonit
Puhasta-tükelda rabarberid ja sega suhkru-kaneeliga, jäta maitsestuma. Vahusta taina jaoks munad suhkruga. Lisa jahtunud sulavõi, piim ja küpsetuspulbriga segatud jahu, töötle ühtlaseks. Vala tainas 24 cm läbimõõduga lahtikäivasse küpsetuspaberiga vooderdatud koogivormi ning tasanda. Küpseta 200° juures 10 minutit. Laota peale rabarberitükid ja küpseta veel 10 minutit.
Katte valmistamiseks sulata kastrulis või ja sega hulka ülejäänud katteained. Kuumuta keemiseni ning jaga ühtlaselt koogi peale. Küpseta veel 10–15 minutit või kuni toscakate on kuldpruun.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Alpiroos 08.juuli 2013 09:53
Täiega hõrk kook. Istusime pulmaaastapäeval pereringis ja kiitusi sadas nii vasakult kui paremalt. Aitäh, retsepti eest! Kindlasti teen seda kooki veel, seivisin juba retsepti arvutisse:)
siblik 03.juuni 2011 16:19
Kattesse panen küll terve paki (200 ml) kohvikoort, aga minu lemmik ka juba aastaid. Külmutan samuti rabarbereid ja naudin kooki millal iganes.
tammekad 25.mai 2011 13:47
üks hea trikk veel. tükeldatud rabarbereid annab edukalt sügavkülmutada ning siis saab terve talve neid edasi kasutada! Koogile panemiseks ei tule neid isegi lahti sulatada. Suhkru ja kaneeliga segamine ei tule siis muidugi välja, aga seda võib niisama ka peale raputada!
piret 13.mai 2011 21:00
Värske ja mahlane. Õige kevadine aps
t2msk 13.mai 2011 20:49
No nii hea kook oli! Oleks tahtnud hea meelega terve koogi üksi ära süüa:D Järgmine kord teen toscakatet rohkem peale.
anka65 06.juuni 2010 17:39
ei meeldinud eriti, kindlasti on paremaid rabarberi kooke, näiteks pisarakook.
Küpsetaja 04.juuni 2010 16:31
Kas mandlilaastude asemel võiks kasutada nt kookoshelbeid.
el 04.juuni 2010 15:12
Mõnus kook, kuulub teist kevadet järjest meie pere klassika hulka, kuid veidi teise kattega: kuna üks kord nappis kodus mandlilaaste, asendasin need kergelt röstitud kõrvitsaseemnetega. Sellest ajast saadik küpsetame vaid "kõrvitsa-toscat". :)
Mõuka 28.mai 2010 10:26
Super hea kook:) Minu arust parim, kui lasta seista öö ja siis hommikul on koogi põhi mõnusalt mahlane. Soovitan soojalt;)
tammekad 25.mai 2010 10:10
super hea kook. See hävines umbes poole tunniga. Isegi jahtuda ei jõudnud.
Hindaja 16.juuni 2009 20:32
Super kook oli. Tosca kate tegi selle eriti heaks. Serveerisin vahukoore ja maasikatega :P
heidikene 04.juuni 2009 17:37
Jube hea kook.Just parajalt magus ja rabarber teeb ka tiba hapukaks.:P:A
NurrMarta 01.juuni 2009 21:37
Aitäh retsepti paranduse eest! Ei kujuta küll ette, kuidas see kate ilma mandlilaastudeta oleks toiminud. Tegin 30*40 plaadil ja korrutasin ained 2,5'ga. Pisut pikendasin ka küpsemiasaega. Aga väga maitsev kook tuli! Eriti vahukoorega :P
tüli 29.mai 2009 20:26
Kook oli mõnusalt hapukas magus. Tosca kate sobis väga hästi rabarberitega. Tainas oli paksu võitu, kuigi panin 26 cm küpsetusvormi, ikka tuli liiga paks. Soovitan proovida, hea oli.
Liina 29.mai 2009 18:51
proovisin ka koogi ära - väga maitsev! põhi on mõnusalt pehme. rabarberisegu suhkru-kaneeliga superhea, lisaks muidugi toscakate, mis on mõnusalt krõbe ja parajalt magus. väga hea kooslus :)
ankur 29.mai 2009 09:47
Kook tehtud! Täitsa hea sai. Rabarberit panin lausa 4 vart. Tosca katet tegin vist liiga vähe... aga see ei rikkunud koogi maitset või välimust mitte kuidagi. Maitsev ja suht lihtne teha. Pooldan kooke, mille taignaga ei pea eriti mässama (a la külmas hoidmine, sõtkumine rullimine jne).Soovitan proovida.
Liina 27.mai 2009 19:56
minu arvates on ka pildil mandlilaastud! ja toscakoogi eripäraks ongi ju mandlilaastud, seega arvan, et Leelo jutt vastab tõele - 100 grammi mandlilaaste tuleb retseptile ise juurde mõelda.
Darja 26.mai 2009 22:02
väga hea kook nats hapu, ämm kiitis väga!
Leelo 23.mai 2009 16:09
Mina sain selle retsepti kunagisest pere ja kodu kalendrist- ka pilt täpselt samasugune ja retsept samuti (isegi sõnastus), kuid siinsest retseptist on puudu 100g mandlilaaste, mis tuleb lisada katte valmistamisel. Ise olen seda kooki nii teinud ja väga hea tuleb- nii rabarberite kui ka õuntega. Jäätis selle juures teeb asja muidugi veel paremaks.
runcis 20.mai 2009 18:38
Hea mahlane kook, kuid siinseid ülikiitvaid hinnanguid lugenuna lootsin enamat. Eriti kuna õuna-toscakook on tõesti superhea. Mulle just see põhi eriti ei meeldinud. Huvitav, kas lehttaignast saaks seda ka teha?
Kelly 17.mai 2009 19:39
Väga-väga hea kook, isegi mu isa kiitis, kuigi tema tavaliselt mainib toidu maitse kohta midagi ainult siis, kui mul on midagi nässu läinud :D :D :D
kentaur 21.juuli 2008 19:09
päris hea, kõigile maitseb
anastassia 20.juuli 2008 01:16
vaga maitsev kook! mul ei piisanud 30 minutist ahjus, ja ma kypsetasin kooki extra pool tundi! peale seda kook oli paras! aitah retsept eest!
natalja 01.juuli 2008 17:00
hea kook.olen ka õuntega teind mehele väga maitseb:)
juki juula 29.juuni 2008 18:53
keskmine, on ka paremaid kooke.
12