Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Rabarberi-martsipanistruudel filotainast

Keskmine hinne: 3.16 Allikas: Oma Maitse Autor: Angeelika Kang
Õhuline ja suussulav rabarberiküpsetis.
Lase filotainal toatemperatuuril sulada. Sulata või ja pintselda lehed ükshaaval võiga üle. Lao kihid üksteise peale küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Täidise jaoks sega tükeldatud rabarber fariinsuhkru ja kaneeliga. Martsipanikreemi tarvis püreesta köögikombainis või minilõikuris martsipan, rumm, rõõsk koor ning jahu ühtlaseks. Määri tainalehtedele esmalt martsipanikreem ja raputa peale rabarberitäidis. Tõsta taina pikematest otstest servad 3 cm võrra täidise peale. Keera struudel taina lühemast otsast rulli nii, et taina õmbluskoht jääb alla. Pintselda sulavõiga. Küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit ning jahuta veidi. Puista peale tuhksuhkrut ja serveeri leigelt kergelt magustatud vahukoore või vanillijäätisega.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Katsetaja 22.juuli 2011 10:40
Kahjuks ei tulnud õhuline nagu lubatud. Ei kasutanud tervet või kogust ära, kuid sellest hoolimata tuli üks igavene rasvane plönn. Kui mõte tekkis, et külalistele pakkuda, siis esialgu ajas jube vihaseks, et ei saanudki lähimast poest filotainast ja jäi pakkumata tol õhtul. Tagantjärele tänan vaid õnne - seda oleks olnud väga raske õhukesteks viiludeks lõigata, sest pudiseb hirmsasti. Täidis on muidugi hea, aga filotaignaga ma struudlit enam kunagi ei tee.Ehk ei oleks pidanud kõiki filotaigna kihte ära kasutama? Struudel on niigi rasvane,ei kujuta ette, et seda veel millegi ekstra rammusaga serveerida nagu vahukoor.
1