Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Rabarberitšatni

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Chutney ehk tšatni on India köögist pärit marmelaadi meenutav vürtsikas moos, mis põhineb puuviljadel või köögiviljadel.
Kogus: 1 portsjon

Puhasta ja haki sibul. Koori rabarber ja lõika väiksemaks. Koori ja riivi ingver. Haki tšilli hästi peeneks. Pese apelsin ja eemalda õhukeselt koor. Haki varsseller peenemaks. Pane kõik retseptis toodud komponendid potti ja keeda 20 minutit vaiksel tulel. Kui hoidis valmis, eemalda kaneelikoor ja aseta tšatni eelnevalt kuumutatud purki. Keetes pead hoidist kindlasti segama, et see põhja ei kõrbeks. Tšatni hulka võib lisada ka aprikoosi ja kuivatatud viigimarju. 

 

SOOVITUS
Valge veini võid retseptis asendada apelsinimahlaga ja veiniäädika palsamiäädikaga.

MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
siirikirikal 29.juuni 2008 15:37
Meil on ka eraldi moosiretsept, rabarberi-
maasikamoos nimelt http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=7210
pensionär 27.juuni 2008 18:37
Kindlasti huvitav maitse, võiks vähem koostisaineid olla. soovitan lihtsat rabarberi moosi:rabarber, suhkur ja veidi vett et keedes põhja ei kõrbe. Väga hea pannkookidega
indrekparli 25.juuni 2008 23:40
jah, retseptis on kirjas 0.5 tl. Aga loomulikult ei keeela keegi rohkem panna:)
NurrMarta 25.juuni 2008 18:31
Kas tõesti on tšilli kogus ainult pool teelusikatäit (tl)? Või on pool tükki (tk)?
1