Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Peedikook musta sõstra kastmega

Taimetoitlastele

Peedikook musta sõstra kastmega

iisver Tervislik Lemmikretsept 2008
PrindiSoovita sõbrale
Foto: iisver
Tervisliku retseptivõistluse peakategooria 2. koht.
Retsept
4 tk Muna
1 dl Suhkur
1 dl Fariinsuhkur
300 g Peet (keedetud, püreestatud)
2 dl nisujahu
2 dl Täisteranisujahu
3 sl Kakaopulber
3 tl Küpsetuspulber
Pisut soola
0.75 dl pähkliõli
0.5 dl Tükeldatud metspähklid
1 sl rumm
PEALE
Tuhksuhkur
KÕRVALE
Must sõstar
Suhkur
Vahusta munad suhkruga. Peedipüree sega õliga, lisa rumm. Kuivained sega omavahel. Sega ettevaatilikult munavahusse jahusegu ja peedipüree. Kalla tainas võiga määritud ja jahuga üle puistatud lahtikäivasse koogivormi ja küpseta 160-kraadises ahjus, pöördõhurežiimiga umbes 50-60 min. Mustad sõstrad purusta kahvliga ja lisa maitse järgi suhkrut, paku koogi kõrvale.

KOMMENTAARID

kaia 30.nov 2011 22:31
Minule täitsa meeldis. Kuna mul rummi ei olnud, siis lisasin selle asemel hoopis paki tükeldatud tõmmu komme:) ilmselt ei jäänud nii tervislik, aga väga hea sellegipoolest
Rebecca 20.okt 2009 09:02
Minule see kook siiski eriti ei maitsenud. Peedi maitse jäi läbi kumama ja kindlasti vajab ta juurde lisandit, siis vahukoort vms.
kingpoolik 18.aug 2009 08:07
väga hea kook ja lihtne teha. keegi ei saa arugi, et koogi sisse punast peeti on pandud! pähkliõli (mis kõrge polüküllastumata rasvhapete tõttu ei ole sobilik küpsetamiseks) asendasin tavalise õliga. ning rummi asemel kasutasin rummiessentsi. soovitan seda retsepti kindlasti proovida. eriti hea on serveerida mustsõstramoosi ja jäätisega koos.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes