Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Tikrikook martsipaniga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Martsipan annab hapukale tikrikoogile võrratu mandlimaitse.
Valmistusaeg: üle 60 min
Sega jahu ja suhkur, haki koos võitükkidega ühtlaseks purutaoliseks massiks. Lisa vesi ja sega kiirelt tainaks. Lase 30 minutit külmas seista. Pane tainas ahjuvormi põhja. Pisut tainast jäta kaunistamiseks. Riivi martsipan ja raputa ühtlaselt tainale. Sega marjad suhkru ja kartulijahuga ning kata nendega põhi. Kaunista pealt taignaribadega. Määri ääred ja taignaribad munaga. Küpseta ahjus 225° juures 30 minutit. Serveeri vanillikastme või -jäätisega.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Ampsak 03.aug 2012 16:01
Hea ja lihtne retsept, maitsekooslus ei tohiks küll kellegi maitsele liiga 'eksootiline' olla. Koogil tuleb aga kindlasti jahtuda lasta, sisu on muidu väga vedel. Ja suhkurt ja/või martsipani soovitaks ka julgelt veidi rohkem panna, mul läks martsipanimaitse peaaegu täielikult kaduma ja kook tuli väga hapu.
M. 02.aug 2011 07:52
Kooslus magusast ja hapust meeldis mullegi. Väärt kook ja parim tõesti jahtunult.
kesteine 12.aug 2009 15:12
magus martsipan ja hapud tikrid loovad päris mõnusa koosluse. Huvitava maitsega (kes väga "traditsioonilises tikrikoogis" kinni, sellele ehk e ülemära ei istu). peale küpsemist tasuks lasta pisut tahkuda (mina panin külmkappi, kuna muidu kippus tikrimoos laiali vajuma)
1