Uudiskiri Instagram Facebook
 
Taimetoitlastele

Mustika-kaerahelbekook

Taimetoitlastele

Mustika-kaerahelbekook

Lia Virkus 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt krõbeda põhjaga marjakook. Kui teed seda ilma juustukatteta, serveeri kõrvale vaniljejäätist või -kastet. Kattega kook sobib suurepäraselt ka niisama.
Retsept
PÕHI
200 g Või
2 dl Suhkur
1 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
1 tk Muna
3 dl Kaerahelbed
1 dl nisujahu
1 sl Kartulijahu
1 tl Küpsetuspulber
PEALE
0.5 kl Mustikad
0.5 dl Suhkur
1 sl Kartulijahu
KATE (SOOVI KORRAL)
2 dl Hapukoor
200 -250 g Maitsestamata toorjuust
1 dl Suhkur
1 tk Muna
2 tl Vanill- või vanilliinsuhkur
Vahusta toasoe või suhkruga. Sega kaerahelbed jahude ja küpsetuspulbriga, lisa koos munaga või-suhkruvahule ning sega ühtlaseks. Suru taigen koogi vormi põhja ja äärtele ning küpseta 200° juures 10 minutit. Sega kokku mustikad, suhkur ja kartulijahu, kalla eelküpsetatud põhjale ja küpseta veel 15 minutit. Soovi korral tee peale kate. Selleks vahusta toasoe toorjuust, lisa muna, suhkur, hapukoor ja vanillsuhkur. Vala kate eelküpsetatud põhjale marjade peale ja küpseta veel 30 minutit.

KOMMENTAARID

siirikirikal 22.dets 2011 08:53
Jõhvikad sobivad siia küll, kui täidis jõulupäraselt näiteks kaneeli või piparkoogimaitseai-
nega ka ära maitsestada. Alternatiiviks pakuks Valge ?okolaadi kooki jõhvikatega http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=9971
või siis Meetorti karamelliste rabamarjadega http://www.toiduta-
re.ee/retsept.php?i-
d=9861
Viimane on stiililt sarnasem teie poolt valituga ja ei ole ka väga magus.
tüli 22.dets 2011 08:01
Mis te arvate, kas jõhvikad sobiks siia koogile? Tahaks jõuluks teha midagi jõhvikatega. Või on teil midagi huvitavamat jõhvikakoogi retsepti välja pakkuda?
Elle 16.märts 2011 15:46
Põhja sisse panin võid ja suhkrut täpselt poole vähem kui retseptis öeldud ja tulemus oli väga hea, parajalt magus ja ei tilkunud võist.Mustikaid panin 0,8 klaasi. Kattes kasutasin 10% hapukoort ja Philadelphia 20% rasvaga toorjuustu. Vorm oli mul 28 cm läbimõõduga, kook tuli välja väga maitsev ja põhi oli ka parajalt paks, kui vorm oleks väiksem olnud, oleks pidanud põhja vähem tegema, liiga paks oleks olnud.
rauno 04.nov 2010 13:46
retsept on väga keeruline, iga asi on erinevas mõõtühikus;) pärast kirjutan kuidas välja tuli
tüli 02.aug 2010 18:20
Kui suure vormi sisse te koogi teete? Kas seda või kogust pole palju?
kris 23.märts 2010 21:09
Muidu väga hea kook, kuid kole magus sai. Järgmisel korral vähendan kindlasti suhkru kogust. Samuti tundus mulle põhi liiga rasvane - järgmisel korral lisan pool või kogusest ja lisaks ühe muna - vaatan, mis siis välja tuleb ;) Kuid ülihea oli kate koogi peal - selle jätan samaks :Y
Mmmerlekas 08.märts 2010 17:24
..ja kui ma seda kooki järgmine päev sõin, siis oli veel parem ja kindlasti teen veel:P
Mmmerlekas 06.märts 2010 21:49
Panin põhjale jahu rohkem ja noaotsa täis soola ka, kattele panin kaks muna, täitsa hea tuli..
tammekad 02.veeb 2010 19:46
ma küll ei leidnud et see on suurepärane kook. Ootasin foto järgi mõnusa krõbeda põhjaga maitsvat kihilist kooki. Esimese ehmatuse sain peale põhja küpsetamist kui see oli ülikohev(taandus hiljem natuke). viimast kihti peale valades läksid kihid aga sassi ja kokku tuli supp :P Põhja tegin aga retseptis antud kogustega suurte helvestega kaerahelvestest ja ei leia et seal oli vähe jahu.. mmingil juhul ei oleks juurde lisanud.
OlenRutt 16.okt 2009 14:51
Suurepärane kook. Kadus laualt silmapilguga. Mustikaid panin küll natuke rohkem, sest mul lihtsalt oli neid rohkem.
zeitgeist 16.okt 2009 13:59
Plaanin ka seda kooki teha ja mõtlesin ka just et toorjuustu asemell ma paneks hoopis kohupiima sinna peale. Kuna näen et keegi on nii katsetanud siis ma julgen ka nii teha. Ja tänud selle soovituse eest et jahu ja kaerahelbeid rohkem:)
ankur 17.aug 2009 11:56
Lisasin ka põhjale ikka rohkem jahu ja täitsa mõjus! Ja no kuna mustikaid oli mul lademes, siis panin neid ka koogi sisse ohtralt. Kattesse ei pannud toorjuustu, vaid asendasin selle hoopis rasvata kohupiimaga (200gr pakk) ja kook sai suurepärane! Kõik sõid ja kiitsid! Mees andis kohe sisse uue tellimuse samale koogile. :))
Krista 29.juuli 2009 10:50
Tegin nii nagu retseptis öeldud ja tuli superhea! Vägaväga mõnus kook
KilluHelen 27.juuli 2009 20:07
Mustikakoogid on alati ülimaitsvad, nii ka see kook siin :)
NurrMarta 05.aug 2008 08:40
Võib-olla on retseptis kasutatud kiirhelbeid? Need on peenemad, neid mahub sellesse 3dl'i rohkem ja segunevad paremini :)
Eva 04.aug 2008 19:05
Tore! Ma proovin ka järgmine kord 2 dl jahuga.
lookas 04.aug 2008 13:41
Eva kogemus pani katsetama- põhja valmistamisel kasutasin 2 dl kaerahelbeid ja 2 dl jahu, ülejäänu retseptis jäi samaks ning see kooslus toimis! Mustsõstarde asemel läksid kirsid käiku ja kook sai imemaitsev!
Eva 03.aug 2008 11:09
Põhjale on retseptis liiga vähe jahu lisatud, tulemus tuleb vedel ning koogipõhja servadel ei püsi kohe kindlasti mitte.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes