Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Hõrk šokolaadikook vaarikatega

Keskmine hinne: 3.59 Allikas: Köögilood Autor: Eva Palu
Suvine ja rohkelt vaarikane versioon šokolaadikoogist. Vaarikas sobib selle koogi juurde imehästi. Koogi juurde paku värsketest vaarikatest tehtud toormoosi.
Sulata šokolaad ja või kuumaveeanumas, sega juurde suhkur ja lase jahtuda. Tavaliselt koonderdan retseptides suhkruga, sest minu maitse järgi on seda liiga palju, ent selles retseptis soovitan kogu retseptis etteantud kogus lisada, sest mõru tume šokolaadi maitse vajab tasakaalustamist. Lisa ükshaaval munad ja jahu. Vala 1/3 tainast lahtikäivasse koogivormi, aseta peale vaarikad, kalla peale ülejäänud tainas. Küpseta 200 kraadises ahjus ca 25 minutit. Valmis kook on pealt krõbe ja seest pehme.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
MM 08.aug 2013 16:07
Ma kasutasin Laima tumedat šokolaadi. Lisaks panin jahu 1spl asemel 2spl. 200g asemel panin 100g võid ja 3dl asemel 2dl suhkurt. Sellest hoolimata oli maitse suurepärane. Serveerisin vaniljejäätisega.
mex25 21.okt 2012 13:49
Tegin kõik nii nagu ettenähtud ja tulemus lihtsalt oivaline, pealt krõbe ja seest pehmem. Kõrvale veel vaarikatoormoos ja vaniljejäätis. Super :)
Katrin99 02.märts 2012 09:13
Väga väga hea kook. Mõnus rammus, ?okolaadine ehk üle ühe tükikese naljalt süüa ei suudaks.
Hindaja 05.jaan 2012 20:26
kook tuli super hea. 1 spl jahu tundus liiga vähe, panin peaaegu 3 spl ja tuli ilus õhuline:)
Devu 05.juuni 2011 20:40
Tegin täna seda kooki. Kasutasin spetsiaalset küpsetamiseks mõeldud ?okolaadi (fazeri block tumedat ?okolaadi) ja nagu eelnevad kommenteerijad on soovitanud, siis vaarikad segasin eelnevalt tärklisega. Suhkru kogust siiski vähendasin detsiliitri võrra. Serveerides raputasin üle tuhksuhkruga ja vaniljejäätist kõrvale. Sööjate kommentaarid olid ainult ülivõrdes. Tõesti väga, väga hea kook.
Prinzessin 30.okt 2010 17:23
Väga hea kook on. Kasutasin vaarikate asemel külmutatud kirsse. Soojalt kooki tõsta ei saanud, lagunes ära. Väga mõnusalt krõbedaks läheb pealt :)
pirke 19.okt 2010 19:32
kohe hakkan ise ka tegema. vaatan, et kõik kiidavad. :D
Krissu 22.sept 2010 16:13
väga hea kook tuli :)
a. 28.juuli 2010 22:19
ma ei viitsinud poodi minna ja siis proovisin seda kooki teha - kõik vajalik oli kodus olemas ja retsept ülilihtne. kuna mul oli u. 150g ?okolaadi, siis kasutaisn ainult 3 muna aga jahu sai küll rohkem, kui 1 sl pandud - tulemus ülimaitsev, ei olnud vedel ega midagi, pealt krõbe aga loomulikult magus - kui keegi väga ?okolaadi armastab, siis see on ideaalne kook, mulle piisas ainult ühest tükist. teen seda arvatavasti teinekordki.
aniika 28.juuli 2010 17:46
väga maitsev oli! vaarika toormoos sobis lausa valatult sinna kõrvale, kuid ka ilma viis keele alla .. Küpsetasin veidi kaum, seest ei jäänud vedelaks ega midagi..
hiiireke 26.veeb 2010 08:59
Mina tegin seda külmutatud kirssidega ja välja tuli maaailma kõige parem ?okolaadikook, mida ma kunagi saanud olen! Ei olnud liiga magus ega seest vedel. Kirsid segasin enne tärklisega nagu eespool soovitati ning need ei jäänud üldse vesised. Koogi küpsetasin veel gaasiahjus, nii et kraadidest polnud mul aimugi. Aga tõesti, nii superhea kook!
Liina 21.jaan 2010 21:31
mina oleks ka soovinud, et ümbert ringi oleks kook ikka koogi moodi, ja seest õrnalt vedel. maitse oli tõesti enamvähem, aga liiga üksluine... ütleksin, et see oli pigem rasvane ?okolaadiomlett.
Mann 21.jaan 2010 09:51
Minul oli kah üle poole tunni ahjus 200 kraadi juures. Aga jah, pealt ilus krõbe, aga seest voolavalt vedel .... Kui ta peabki selline olema, siis see pole ju kook, vaid dessert.... Aga maitse on hea
Maria 31.dets 2009 16:25
Põhimõtteliselt , kook oli 200kraadises ahjus mul 35 minutit ja see jäi täiesti tainas. Hea ja magusa maitsega tuli küll, aga oleks võinud siis kohe tainast süüa..Ei tea kas viga oli minus, tegin küll kõik nii nagu pidi.
NurrMarta 13.dets 2009 17:47
Liina - kui Sulle banaanid väga meeldivad, siis võid ju proovida. Aga kindlasti jääb sel juhul puudu väikesest hapukast maitselisandist, mis vaarikatega kaasneb. Kui mingi hapuka kastmega serveerida, siis ehk tasakaalustab ära.
Liina 12.dets 2009 18:59
Kas banaanidega oleks väga riskante teha?
Kalli 21.nov 2009 17:27
See on lihtsalt suurepärane kook.:Yma olen seda juba teind neli korda. asendasin ühe tumeda ?okolaadi piima?okolaadiga ja panin vähem suhkrut. iga kord on see kook üli maitsev ja erinevate marjadega on ka tore katsetada... Lihtsuses see võlu peitubki.
Hindaja 21.okt 2009 11:32
väga hää
maria 07.okt 2009 21:04
lemmik ?okolaadi kook siiamaani mis olen teinud. Marju ma sisse ei pane vaid küpsetan niisama .. hiljem serveerin 1 vaniljejäätise palliga ja vaarika toormoosiga... njammmmi. Homme teen vist 8. korda juba :)
Egle. 17.sept 2009 10:15
Väga hea kook...kiitused autorile. Tegin esimest korda ja tuli välja küll väga pehme ja mõnus.
trainu1 21.aug 2009 03:42
Ahjust v2lja v6ttes oli vedel ja ehmusime 2ra, aga eelnevatest kommentaaridest lugein, et varemgi juhtunud ja panime ka kylmkappi, j2rgmiseks p2evaks n2gi t2iesti okei v2lja, aga maitses paremini kui oli toasoe. Kasutasime kyll tumedat shokolaadi, aga natuke oli siiski liiga magus. Muidu oli hea kook ;)
Martin 05.aug 2009 16:34
Me teeme terve perega nüüd ja ka kõik töökaaslased on sillas. Mõned korrad proovinud vaarikate asemel punast sõstart - annab hea hapuka maitse juurde. Ning serveerimisel ärge unustage vanilje jäätist. Annab ka palju juurde. Soovitan:)
Liis 29.juuli 2009 17:56
Noh.. minul juhtus jälle selline asi, et koogivorm suutis koost laguneda, kui ma hakkasin kooki ahju panema.. taigen on ju päris vedel ka.. niimoodi ma siis kraapisin seda vormi põhja pealt kokku. :D aga õnneks midagi väga katastroofilist ei olnud - suurem osa taignast jõudis siiski teise vormiga ahju. loodetavasti tuleb sealt midagi head välja :)
Egle 26.juuli 2009 22:11
Mul tuli jällegi liiga mõru, järgmine kord katsetan mingi muu ?okolaadiga! Aga muidu tuli vormilt hästi välja, tõesti selline suussulav :)
Eva Palu 09.juuli 2009 11:10
Täpsustan siis retsepti kohta: 1) Selle koogi õnnestumiseks on vaja vähemalt 70%-se kakaosisaldusega ?okolaadi (see on piisavalt mõru) 2) Kasutage kindlasti 72%-se rasvasisaldusega võid (kui on lahjam või, lörtsib võis sisalduv liigne vesi ?okolaadi struktuuri ära). 3) Samuti, ärge unustage seda 1 spl jahu - selle vähese puudumisel kukub kook kokku. 4) Muna ei ole vaja vahustada, piisab lahtikloppimisest.
12