Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Hapukoorekook musta sõstraga

Keskmine hinne: 3.22 Allikas: 100 rooga
Lihtsalt valmiv kook, mis maitseb kõige paremini jahutatult, kuid mitte päris külmalt. Serveeri seda valmistamispäeval, muidu muutub põhi nätskeks.
Valmistusaeg: 40-60 min

Valmistusaeg: 25 minutit + 30 minutit ahjus

Kogus: 8 portsjonit
Sega või, suhkur ja jahu. Rulli tainas ümmarguseks kettaks ning tõsta 24 cm läbimõõduga võitatud koogivormi põhja ja äärtele. Sega hapukoor, muna, tavaline ja vanillsuhkur ning kalla põhjale. Riputa peale ka mustad sõstrad. Puista üle mandlilaastudega ja küpseta 200-kraadises ahjus 30 minutit.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
tups 03.nov 2013 17:14
pingutasin marjadega üle aga muidu väga hea!!juba söödud!
Hindaja 15.aug 2012 16:07
hinne
Suviplika 30.juuli 2012 18:19
Väga hea!
Suviplika 30.juuli 2012 18:19
Väga hea!
katre 09.märts 2012 12:58
Väga mõnus põhi tuleb kui panna 2osa nisujahu ja 1osa rukkijahu, olen teinud ka nii, et 1,5dl nisujahu, 1dl rukkijahu ja 0,5dl kamajahu.Paremaks siduvuseks lisan 2spl.vett või 1 muna.Tavaliselt küpsetan põhja 10-15min.ette, siis on põhi eriliselt krõbe jakunagi ei jää nätske.Kui kõik koos korraga ahju panna, siis 30min-i on tõesti vähe ja võib jääda alt ja pealt veidi toorevõitu, aga suhkur ja marjad on juba maitseasi.
jaybaby 09.märts 2012 10:07
Tegin punaste sõstardega ja tuli ka väga maitsev, ainult ahjus peab tõesti pigem 45 min olema ja mandlid on ka üleliigsed ;)
neiu383 19.mai 2011 22:27
hinne kaa:)
neiu383 19.mai 2011 22:25
VÄGA magus, kui suhkrut retsepti järgi panna. Mustsõstar on seal küll vastukaaluks hapu, kuid minu jaoks liiga äärmuslik - liiga palju magusat ja liiga palju haput:D Kusjuures panin 200g kohupiima ka ja 1 muna rohkem, kuid ikka oli minu jaoks liig. Järgmine kord kindlasti mahedamad marjad ja vähem suhkrut:) Kuid see kõik on juba maitse asi;)
Roxy89 09.mai 2011 17:48
Väga maitsev ja kerge kook. Tegin seda juba teist korda ning mõlemal korral on küpetis suht kiiresti laualt kadunud. Lisaks on kerge valmistada...ainult ahjus vajas rohkem küpsemisaega kui 30min. Muidu mõnus ja suvine :)
annloreen 12.apr 2011 13:58
Veel parem saab, kui tavalise jahu asemel on täistera (Grahami) nisujahu! Pähklisem ja purusem põhi, mida ei pea rullima, on selline mõnus purune.
arxitibi 15.veeb 2011 10:42
Rullida mul ei õnnestunud, aga kook oli suurepärane!
Kai 24.aug 2010 10:00
Lemmik! :Y
Secu 01.aug 2010 19:38
Ups tahtsin ikka kürgema hinde anda:)
Secu 01.aug 2010 19:37
Väga hea kook - mustsõtrad annavd hea hapuka maitse, mis tasakaalustab magusat põhja. Küpsetasin kõvasti kauem 55min. muidu oleks jäänud keskelt vedelaks.
MariTartust 20.juuli 2010 15:33
Hinne ka.
MariTartust 20.juuli 2010 15:32
Kasutasin hapukoore asemel maitsestamata jogurtit ja superhea tuli. Ainult selle retsepti järgi ei jätkunud mul külgede katmiseks tainast.
epppossul 24.märts 2010 09:46
Võid sulatama ei pea.
M. 23.märts 2010 12:03
Mul selline rumal küsimus, kas või tuleb ära sulatada?? :R
M. 23.märts 2010 12:03
Mul selline rumal küsimus, kas või tuleb ära sulatada?? :R
epppossul 22.märts 2010 11:17
väga hea ja lihtne kook. Kiirelt saab valmis! (Y)
mirke 08.märts 2010 16:42
Väga maitsev, hetkel meie pere lemmik!
Maareke 19.okt 2009 10:26
Tegin siis eile, minu arvates liiga magus, aga mehele maites küll väga. Tegin topelt põhja ja täidise, küpsetasin 45 min 200C juures aga ikka jäi seest natuke vedel..oleks võinud veel hoida aga ei teadnud, põhi jäi sutsu toores. Mandeid ei olnud võtta j panin mustikaid hoopis. Aga päris hea, kui mitu korda teha asi käpas, järgmine kod panen kohupiima juurde, vaatab siis ,mis välja tuleb:)
Kristel.l 11.sept 2009 17:00
Nii LIHTNE ja NII HEA. tegin ilma mandlikatteta. Tuligi ilusam pealispind - less is more
mina1 26.juuli 2009 22:53
lodan kah seta kokki maidsta !:P
pipensa 25.juuli 2009 20:08
Praegult on üks selline ahjus, poole tunni pärast valmis. :D
12