Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Õuna-pisarakook

Keskmine hinne: 2.4 Allikas: Pereköök Autor: Lia Virkus
Kogu pere lemmikkook, sest maitseb magus ja krõbiseb mõnusalt tänu õrnale beseekattele. Ja kui hea saab see veel kodumaistest õuntest tehtuna.
Kogus: 8 portsjonit
Vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates ükshaaval munakollased. Sega küpsetuspulber nisujahuga ja lisa tainasse. Laota tainas küpsetuspaberi abil väiksele ahjuplaadile. Koori õunad, lõika õhukesteks viiludeks, lao tainale ja puista üle kaneeliga. Küpseta ahjus 175 kraadi juures 20 minutit. Samal ajal vahusta munavalged suhkruga kõvaks vahuks. Määri vaht õuntele ja küpseta veel 10–15 minutit, kuni munavalgekate muutub kergelt kollakaks.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Viktoria 30.okt 2016 20:12
Umbes 10 korda tehtud, juba peast mäletan retsepti)))) Super hea ja lihtne!
Siiri Kirikal 16.mai 2016 09:50
Lp Tirts, tainas peabki vedel jääma, nii küpseb see kohevaks. Kontrollige koogi küpsust tikuga ja kui vaja, küpsetage seda lihtsalt kauem. Ära ei pea küll sellepärast kooki viskama.
Titrs 13.mai 2016 19:45
Selle põhjaga on küll midagi valesti, täiega vedel jääb. Lendas prügikasti
edka 06.okt 2015 21:37
kindlasti on 2 dl suhkrut liiast
andrea 13.mai 2013 17:19
Kook tuli maitsev, kuigi õun ei küpsenud korralikult läbi. Rabarberiga tuleks veelgi parem.
marinzin 03.veeb 2013 17:32
liiga magus
koogike 24.okt 2012 13:30
supper
Jutsukene 01.okt 2012 09:54
Väga maitsev, kasutasin antoonovkaid ja kate oli just parajalt magus. Magusamate õunte puhul kindlasti vähem suhkrut.
Viktoria 20.sept 2012 17:38
õudsalt maitsev! Nämm! Aitah!
mc 20.aug 2012 15:30
Väga maitsev kook! Mõned kommentaarid, eelkõige teine kommentaar, ajavad natuke segadusse. Tegin kõik retsepti järgi ja kook ei olnud liiga rasvane, liiga magus ega ilma pisarateta :)
nana 18.veeb 2012 13:37
See kook tuleb mul alati väga hea, kusjuures selle retsepti juures ma pole kunagi midagi muutnud. Tihti teen topeltkoguse suurele plaadile. Eriti hea on ta veel teisel päeval. Supermaitsev kook! Ja munavalge vahustamisega olen ka alguses alt läinud. Nõu peab olema tõesti piinlikult puhas ja suhkru lisan alles poole pealt. Olen lisanud ka tilga külma puhast vett (vanaema õpetus) või teinud vispli külma veel all märjaks - eks igaühel omad harjumused ja nipid.
kaidi 04.veeb 2012 22:50
Teadmiseks algajatele (sh mina ise) et muna ei vahustata alumiiniumnõus ? ta muutub halliks ega vahustu. * Rasv takistab munavalge vahustamist, mistõttu ka vahustamisnõu peab olema piinlikult puhas. Ei saa nii, et kõigepealt vahustad või ja siis lööd sama nõu sisse munad ning vahustad pesemata mikseriga sealsamas edasi. Ise eksisin nende kõigi vastu, mistõttu pidin besseekatte uuesti tegema.Ja veel, et munavalge vahustada peaaegu valmis ja siis lisada suhkur (lollikindlam). Esi-
mesel korral mul pisaraid ei tulnud, aga proovin veel... NB: väga hea kook ja vähendasin ka suhkru kogust kattes.
elenora 09.nov 2011 16:40
Väga hea ja magus kook. Minu koogil jäid küll kahjuks pisarad seekord tulemata...
mann 01.nov 2011 17:35
mmm....nii hea. Mina teen selle retsepti järgi ja olen väga rahul.
klaara 25.mai 2011 17:49
See on väga hea kook, teine kommentaar siin on minu meelest natuke rumalavõitu. Pisarakoogi puhul jääb munavalgekate peal ju valgeks, seda ei küpsetatagi pruuniks ega krõbedaks! :D
muhv, nõudmiseni 07.mai 2011 01:02
kusjuures - tundub, et taignast on nagu midagi puudu. põhi oli pigem krõbe, aga peaks olema selline pehmem nagu vormikoogil. ja pildi järgi tundub põhi paksem olevat. sellest taignakogusest tuli pool ahjuplaaditäit ja beseekiht oli peal tunduvalt paksem.
muhv, nõudmiseni 07.mai 2011 01:00
maitsta ei ole veel jõudnud, aga hirmus rammus tundub küll - plaat ujus sulavõis. väljanägemine oli muidu ilus ja loodan, et maitseb samamoodi. tegin õunte asemel rabarberi ja maasikatega.
kati 17.jaan 2011 18:54
mega:Y:Y:Y:A:A:A;);)
küpsetaja 08.jaan 2011 18:26
Väga hea kook, kadus kiirelt taldrikult. :)
krabulane 23.nov 2010 18:19
meie pere ka üks lemmikutest,pidevalt on vaja seda teha.nii lihtne teha ja maitsev.hakkangi kohe tegema
mari 30.juuli 2010 21:16
nii hea kook
kevadlilleke 16.mai 2010 14:03
tegin ja tuli väga magus. Suhkrut kindlasti vähem panna :R raberikoopk oli aga supper::A
eku:D:D 04.märts 2010 17:11
Vaarikatega on Kõige parem mmmmmmmmmm
edka 02.märts 2010 14:32
Tegin ja viisin töökaaslastele ka. Kõik ütlesid, et liiga magus. Mina soovitan panna kattele vähem suhkrut.:(
Hindaja 16.dets 2009 17:21
Pisarakook on minu tädi ammune firmakas :) Täna proovisin selle retsepti järgi ise teha. Tavaliselt minu jaoks kõik retseptid magusad, nii et panin kohe poole vähem suhkrut aga ikka jäi väga magus.. mina tegin 5 munaga ja kui suhkrut veel vähem paneksin, oleks parem !
12