Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Tsitruseline ploomikook

Keskmine hinne: 4.13 Allikas: Pereköök
Ploomikook maitseb kõige paremini just väsketest viljadest, kuid talvel saab seda teha sama hästi ka kompotiploomidega. Likööri võib retseptist soovi korral välja jätta, ent tsitrusenaps annab sellele koogile tõesti imehea meki.
Kogus: 8 portsjonit
Haki või jahuga (võid teha seda ka köögikombainis), lisa külm vesi, sega ühtlaseks tainaks ja suru 24 cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele. Pane 30 minutiks külma. Eelküpseta pirukapõhi 175 kraadi juures 15 minutit. Sega mandlid, sidrunikoor, mahl, suhkur, liköör, munad ja koor kausis. Poolita ploomid ja eemalda kivid. Lõika poolikud ploomid sektoriteks ja lao eelküpsetatud põhjale. Vala peale täidis ja puista peale mandlilaaste. Küpseta pirukat veel 40 minutit ahjus alumisel siinil. Serveeri leigena, peal vahustatud koor.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Heidi 31.juuli 2014 16:39
Väga maitsev!
Hindaja 24.sept 2010 22:24
Vot ma ei tea, kuidas Kris selle koogi kallal toimetas, aga mina jälle ütlen, et proovige - väga hea kook on. :)
Kris 14.sept 2009 22:33
säästke oma aega ja ärge seda kooki tehke. minu oma lendas prügikasti.
1