Toitumiseelistused  » Taimetoitlastele

Pidulik tikrikook

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Ajakiri Naised Autor: Angelica Udeküll
Igasuguse tikrikoogi puhul ei tohiks tainas jääda liiga õhukeseks, sest kook võib tikritest imbuva vedeliku tõttu liiga ära vettida.
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 12 portsjonit
1. Rulli muretainas õhukeseks ja aseta lahtikäivasse koogivormi, mis on 28 cm läbimõõduga.
2. Kata tainas küpsetuspaberi ja kuivade hernestega ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20 minutit.
3. Lase suhkur ja vesi keema ning lisa siirupi hulka 500 g tikreid. Kuumuta paar minutit.
4. Tõsta pott tulelt, kurna maha ja lase marjadel jahtuda.
5. Tõsta marjad eelküpsetatud koogipõhjale ja vala kuumutatud tikrite peale 300 g tooreid tikreid.
6. Klopi munavalged tugevaks vahuks ja lisa lusikashaaval suhkur ning maisitärklis.
7. Tõsta munavaht tikritele ja küpseta kooki 140 kraadi juures umbes 40 minutit. Munavalge küpsetamisel peaks säilitama madalat temperatuuri, sest kõrgem kuumus lööb valgesse koogikattesse praod sisse. See kehtib ka näiteks beseede valmistamisel.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
Aili 24.juuli 2010 19:26
Sai suurepärane kook,lisasin hapukoort ja suhkrut,kartulitärk-
list tikritele
1