Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Röstitud sibula supp kitsejuustusaiadega

Aedviljad

Röstitud sibula supp kitsejuustusaiadega

Lia Virkus Sügistoidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Ahjus röstitud sibulad kaotavad oma kibeda maitse ja muutuvad supis lausa mahedaks. Pikantse kitsejuustu asemel sobib saia peale ka valgehallitus- või hoopis fetajuust.

üle 60 min

25 minutit + 45 minutit ahjus

Retsept
portsjonile
800 g Sibul
4 spl Õli
1.5 l Köögiviljapuljong
1 spl Täisterasinep
1 spl Sojakaste
Petersell
4 tk Saiaviil (õhuke)
100 g Kitsejuust
Sool
Must pipar
1. Koori ja viiluta sibulad. Pane ahjuvormi ning sega õli, soola ja pipraga. Rösti 200-kraadises ahjus 45 minutit, kuni sibulad on pruunistunud.

2. Sega poole küpsemise ajal.

3. Tõsta sibulad potti ning lisa puljong, sinep ja sojakaste. Kuumuta keemiseni, alanda kuumust ja hauta 15 minutit.

4. Timmi maitse soolaga parajaks ja sega hulka hakitud petersell.

5. Rösti saiaviilud ahjus või pannil ja pane peale kitsejuust.

6. Tõsta supp kaussidesse ja aseta peale kitsejuustusaiad.

KOMMENTAARID

perenöök 19.sept 2015 15:03
Originaalretsept
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga