Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Juurselleripüreesupp

Aedviljad

Juurselleripüreesupp

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Juurseller on pisut pikantse maitsega ja seetõttu kasutatakse seda pigem ahjus küpsetatult liharoogade lisandina. Samas saab juursellerist imemaitsva püreesupi. Et supile maitset ja serveerimisel ka silmailu lisada, tasub mõelda, millega supp lauale anda. Retseptis kasutatakse sidruniga maitsestatud peterselliõli. Võid muidugi lisada ka röstitud saiavõi musta leiva kuubikuid või muud meelepärast.

40-60 min

Retsept
portsjonile
750 g Puhastatud juurseller
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
1 spl Või
1 l Köögiviljapuljong
Sool
Must pipar
PETERSELLIÕLI
1 suur punt Petersell
0.5 dl Külmpressitud oliiviõli
0.25 tl Sool
1 spl Sidrunimahl
0.5 tl Suhkur
Must pipar
1. Tükelda juurseller väikesteks kuubikuteks. Haki sibul ja küüslauk peeneks.

2. Kuumuta potis või ning passeeri sibul ja küüslauk klaasjaks. Lisa juurseller ja sega läbi. Vala peale keev puljong ja keeda, kuni juurseller on pehme. Püreeri ning maitsesta vajadusel soola ja pipraga.

3. Haki petersell veidi peenemaks ja pane mikserdamiskannu. Lisa ülejäänud ained ja töötle mass saumikseriga või blenderis ühtlaseks.

4. Tõsta supp taldrikutesse ja nirista peale peterselliõli.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga