Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Külluslik hapukapsasupp

Aedviljad

Külluslik hapukapsasupp

Kristina Efert Tujutõstvad toidud
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Tiit Efert
Supp on igatepidi aus toit. Kuna liha keetmine ja kapsa praadimine võtab kenasti aega, soovitangi suppi süüa alles järgmisel päeval – siis on see tõeliselt maitsev! Ilmselt pead supi soojendamisel lisama veidi vedelikku, milleks sobib ideaalselt seeneleotusvesi.

üle 60 min

2 tundi ja 15 minutit

Retsept
portsjonile
250 g Sealiha
300 g Veiseliha
2 tk Kanatiib
30 g Kuivatatud puravikud või muud metsaseened
1 dl Kruubid
1 tk Sibul
1 tk Porgand
200 g Roheline õun
1 kg Hapukapsas
1.5 tl Köömned
1 tk Loorberileht
3 spl Mesi
3 dl Kurgisoolvesi
2 tk Suur kartul
1 peotäis Petersell
2 tk Küüslauguküüs
Hapukoor
Külmpressitud päevalilleõli
Sool
1. Pane kuivatatud seened kaussi kuuma vee sisse likku ja leota umbes 30 minutit. Haki sibul ja lõika porgand õhukesteks ratasteks. Koori ja poolita õunad, eemalda südamikud ning riivi õunad jämedama riiviga.

2. Tõsta kõik lihatükid suurde potti, kata külma veega ja aja aeglaselt keema. Riisu tekkinud vaht vahukulbiga. Kurna seened ja haki need peenemaks. Lisa supipuljongile hakitud seened ja kruubid ning jäta puljong tunniks podisema.

3. Samal ajal aja suurel pannil õli kuumaks ning prae sibul ja porgand läbi. Seejärel lisa hapukapsas, köömned, loorberileht ja riivitud õun. Lisa kapsale mesi ja vajadusel veidi vett ning hauta kaane all. Kui kapsas on pool tundi haudunud, lisa kurgisoolvesi ja hauta veel pool tundi. Samal ajal koori kaks kartulit ja lõika need kuubikuteks.

4. Kui puljong on tunnikese podisenud, tõsta liha vahukulbiga välja ja lisa potti kartulid. Keeda umbes 10 minutit, kuni kartulid on pehmed.

5. Tükelda liha, lisa lihatükid potti ning seejärel kalla juurde ka hautatud kapsas. Kontrolli maitset ja lisa soola, kui vaja. Aja supp keema ja tõsta pott seejärel tulelt. Hõõru petersell ja küüslauk uhmris pastaks. Serveerides tõsta supile hapukoort ja peterselliküüslaugupastat.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes