Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Peedipesto

Aedviljad

Peedipesto

Epp Mihkels Värvikad juurikad
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Katrin Press
Peedist valmistatud pestot võib edukalt kasutada nii pasta serveerimisel kui ka leivasaiavõidena. Samuti sobib see juurviljade dippimiseks. Mõnusa tekstuuri ja mekiga põhjamaine variant itaallaste lemmikkastmest. Pesto seisab külmikus kaanega suletult nädala, eriti kui valad pinnale kihi oliiviõli.

20-40 min

Retsept
500 g Keedetud peet
3 tk Küüslauguküüs
50 g Forte juust
50 g Pecorino juust
1.5 dl Külmpressitud oliiviõli
1 tl Sool
Must pipar
1 spl Punase veini äädikas
100 g Seemnesegu, näiteks kõrvitsaseemend, päevalileseemned, seedermänniseemned
1 liiter

1. Rösti seemnesegu kuival pannil ja jahuta. Lõika peet kuubikuteks, küüslauk haki veidi väiksemaks.

2. Pane köögivili ja seemned blenderisse või kõrgete äärtega mikserdamiskannu. Riivi juurde juust ja lisa õli. Töötle ained blenderis või saumikseriga ühtlaseks. Kontrolli maitset. Vajadusel lisa soola, kindlasti pipart ja veiniäädikat. Surista veel korra ja ongi valmis.

3. Kui soovid serveerida peedipestot pastaga, siis keeda pasta pakendil oleva õpetuse järgi. Kurna, säilitades õige pisut keeduleent. Sega pesto pasta hulka ja lisa ka keeduleem. Sega ja serveeri. Riivi peale juustu ja kaunista meelepärase maitserohelisega.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes