Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Leivasupp rabarberimoosi ja toorjuustuvahuga

Aedviljad

Leivasupp rabarberimoosi ja toorjuustuvahuga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Toorjuustuvahu ja rabarberimoosiga serveeritud suppi võib pakkuda lausa peolaual. Leivasupis saab ära kasutada tahke leiva, mida tuleks eelnevalt leotada.

40-60 min

Retsept
portsjonile
150 g Rukkileib
7 dl Vesi
1 dl Suhkur
Jahvatatud kaneel
Jahvatatud nelk
70 g Rabarber
TOORJUUSTUKREEM
100 g Toorjuust
2 spl Tuhksuhkur
2 spl Liköör Vana Tallinn
1 dl Rõõsk koor 35%
RABARBERIMOOS
50 g Rabarber
1 spl Suhkur
1 spl Maisitärklis (pluss külm vesi 1 spl)
Vesi
1. Pane leivatükid potti, lisa nii palju vett, et leivatükid on kaetud, kuumuta keemiseni ja lase keeda 10–12 minutit või nii kaua, kuni leib on pehme. Lase veidi jahtuda ja püreesta saumikseriga. Lisa suhkur, hakitud rabarber ja maitseained, keeda 5–7 minutit. Lase jahtuda ja tõsta pokaalidesse. Pane külmkappi.

2. Hõõru toorjuustu hulka tuhksuhkur ja Vana Tallinna liköör. Sega hulka vahustatud koor. Pritsi kreem kondiitripritsiga või tõsta lusikaga supile. Kuumuta hakitud rabarberit suhkruga paar minutit. Sega maisitärklis külma veega ja lisa rabarberile, kuumuta segades veel paar minutit. Lase jahtuda ja tõsta supile.

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga