Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Rabarberi-vaarikakook pistaatsiapähklitega

Aedviljad

Rabarberi-vaarikakook pistaatsiapähklitega

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Hõrk kevadine plaadikook, mis kaob kohvilaualt hetkega. Kui aga soovid küpsetada väikest kooki, jaga kogused neljaga – nii saad sama pisikese koogi nagu pildil.
Retsept
PÕHI
200 g Või
6.5 dl Nisujahu
4 dl Suhkur
75 g Mandlijahu
2 tl Küpsetuspulber
1 tl Sooda
1 tk Sidrun
2 dl Hapupiim või keefir
2 dl Rõõsk koor 35%
2 tk Muna
TÄIDIS
1 l Rabarberitükid
2 dl (Külmutatud) vaarikad
PURUSEGU
75 g Toasoe või
2.5 dl Nisujahu
1.5 dl Suhkur
0.25 tl Sool
PEALE
2 dl Kooritud pistaatsiapähklid või mandlid
30tk
1. Sulata põhja jaoks või. Sega omavahel kuivained. Riivi hoolikalt pestud sidruni kollane kooreosa, pigista välja mahl. Lisa kuivainesegule sidrunikoor ja -mahl, keefir, koor, munad ning sulavõi. Sega ühtlaseks tainaks. Kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega puruained omavahel.

2. Tükelda pestud rabarberivarred 1–2 cm tükkideks (või poolita pikuti 2–3 kangiks ja lõika vormilaiusteks tükkideks). Laota rabarberid pirukale, samuti vaarikad (külmutatud vaarikaid ära sulata). Puista peale purusegu ja pähklid või mandlid. Küpseta eelkuumutatud ahjus 175 kraadi juures 45 minutit või kuni kook on küpsenud.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga