Uudiskiri Instagram Facebook
 
Aedviljad

Grillitud kana ja melonisalat maasikatega

Aedviljad

Grillitud kana ja melonisalat maasikatega

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maasikad ja melon annavad kanasalatile värskuse ja kerguse ning rukolakaste täiendab salatit mahedal moel. Loomulikult võib kana küpseks praadida ka pannil või panna salatisse vahelduseks hoopis suitsukana.
Retsept
portsjonile
3 tk Kanafilee või -kintsuliha
1 spl Oliiviõli
1 tk Punane sibul
1 tk Väike melon nt kantaluup
150 g Maasikad
100 g Salatilehed
Hakitud petersellilehed
RUKOLAKASTE
2 peotäit Rukolalehed
2 tk Kppslauguküüs
1 dl Hakitud petersellilehed
1.5 dl Oliiviõli
2 spl Värskelt pressitud laimimahl
Sool
Must pipar
1. Pane rukolalehed, tükeldatud küüslauguküüned, petersell ja õli blenderisse või töötle saumikseriga peeneks. Maitsesta soola, pipra ja laimimahlaga. Määri kanafileed poole kastmega kokku ja jäta tunniks maitsestuma.

2. Küpseta kanafileed grillpannil või grilli mõlemalt poolt krõbedaks ja küpseks, 5-7 minutit kummaltki poolt. Lase 4-5 minutit seista ja lõika siis ribadeks. Lõika sibul õhukesteks viiludeks, meloni viljaliha kuubikuteks ja maasikad sektoriteks.

3. Pane kaussi salatilehed, sibul, melon ja kana  ning sega kastmega. Lõpuks sega õrnalt hulka maasikad. Puista peale hakitud petersellilehti ja serveeri kohe. 

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes