Uudiskiri Instagram Facebook
 
Hakkliha

Tomatine hakklihasoust

Hakkliha

Tomatine hakklihasoust

Lia Virkus 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pikalt hautatud tomati-hakklihakaste säilib külmas 2 päeva, sügavkülmas 1 kuu.

Valmistamisaeg 25 minutit + 1 tund hautamiseks

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
1 tk Porgand
1 vars Varsseller
2 sl Oliiviõli
500 g Veisehakkliha
1.5 dl Piim
2 purki (a 400g) Purustatud tomatid
2 dl Valge vein
2 sl Tomatipasta
Sool
Must pipar
Suhkur
Petersellilehed (hakitud)
Koori sibul ja porgand ning tükelda koos selleriga nii väikesteks tükkideks, kui saad. Kuumuta pannil õli, lisa köögiviljad ja pruunista madalal kuumusel, aegajalt segades, 5 minutit, kuni need pehmenevad ja saavad kauni värvi. Lisa hakkliha ja kuumuta kõrgemal kuumusel umbes 10 minutit, kuni hakkliha roosa värvuse kadumiseni. Nirista pidevalt segades hulka piim.Lisa tomatikonserv, vein ja tomatipasta. Maitsesta soola, suhkru ja pipraga. Keeda madalal kuumusel umbes 1 tund. Sega hulka hakitud petersellilehed ja serveeri koos värskelt keedetud pastaga.Võid seda pika hautamisaja tõttu valmistada ka topeltkoguse ja poole kohe pasta juurde tarvitada. Poolega võiks mõne päeva pärast valmistada maitsva vormiroa.

KOMMENTAARID

muruleid 12.okt 2016 16:01
Ü k s tund läbipraetud hakkliha kuumutada? Ei kujuta ette ja katsetada ei julge.
pöial_liisi 25.aug 2008 20:36
päris peen retsept muidu. sama hästi võiks kuidagi tavalisele hakklihakstmele tomati juurde panna. argitoit ei saa ta pika haudumisajatõttu küll olla...
Kristel.L 21.aug 2008 08:10
Ei teeks enam tavalist hakklihasousti....-
kui ainult valget veini alati käepärast oleks. Õige maitse tuleb alles peale tunnikese haudumist...algul pole mõtet proovida....päris vastik on. Maitse nimel peab kannatama.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes