Uudiskiri Instagram Facebook
 
Juust

Grillitud köögiviljaga täidetud einesai

Juust

Grillitud köögiviljaga täidetud einesai

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Täites batoonsaia grillimisel ülejäänud köögivilja, kana või kalaga, saad mahlase ja toitva einesaia. Saia on hea tööle, randa või piknikule kaasa võtta. Kui see mahlane köögivilja-juustutäidisega sai fooliumisse keerata, saab seda enne söömist ahjus soojendada.
Saiast eemaldatud sisu saab ära kasutada nt kotlettide valmistamisel. Või kuivatada, purustada kombainis ja kasutada paneerimiseks. Kui pole plaani kohe saia kasutada, siis hoia suletud purgis või karbis.
Retsept
portsjonile
500 g Grillitud köögiviljad (suvikõrvits, paprika, baklažaan)
1 tk Batoonsai (450g)
2 tk Punane sibul
4 spl Roheline pesto
75 g Juustuviilud
200 g Soovi korral grillkana või -liha
2 dl Basiilikulehed
Sool
Must pipar
1. Lõika batoonilt pikuti pealt ära viil ja uurista sisu välja.

2. Pane grillköögiviljad kihiti saia õõnsusesse, määri iga kihi vahele pestot ja pane õhukesi sibula – ja juustuviile ning basiilikulehti, soovi korral ka grillitud kana või kala.

3. Aseta äralõigatud viil saiale peale tagasi, mässi tihedalt toidukilesse, pane peale raskus ja lase üleöö külmkapis seista. Lõika viiludeks ja naudi.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes