Uudiskiri Instagram Facebook
 
Kala ja mereannid

Mereannihautis karulauguga

Kala ja mereannid

Mereannihautis karulauguga

Pille Enden Kodukiri
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Mõnusalt koorene mereannihautis saab karulaugult värskust ja maitset. Aasiapärast nüanssi lisad, kui asendad koore kas osaliselt või täiesti kookoskoorega. Tšillit pane maitse järgi.

20-40 min

30 minutit + 2 tundi sulatamiseks

Retsept
portsjonile
400 g Külmutatud mereannisegu
1 tk Sibul
2 vart Seller
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Punane tšillikaun
1 spl Õli
175 ml Valge vein
3 dl Kanapuljong
1 spl Maisitärklis (pluss vesi 1 spl)
75 g Karulaugulehed
0.5 dl Hakitud till
5 spl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar
1. Sulata mereannid. Haki sibul, seller ja tšilli. Pannil õlis kuumuta hakitud sibul ja seller 5–6 minutiga pehmeks ja helepruuniks.

2. Lisa hakitud tšilli ja kuumuta läbi. Vala peale vein ja keeda, kuni see ära aurustub. Vala juurde puljong ja veega segatud maisitärklis, hauta 5–10 minutit, kuni vedelik pakseneb. Leem maitsesta, lisa sinna sulatatud mereannid, väiksemaks rebitud karulauk ja hakitud till.

3. Kuumuta mõni minut, sega hulka vahukoor. Paku juurde röstitud või praetud saia küüslaugu või pestoga.

HEA TEADA!
Karulaugu asemel või sellele lisaks võid hautisesse panna spinati–või naadilehti,siis lisa koos tšilliga ka 1–2 hakitud küüslauguküünt.

Uued retseptid

Kurgibool

Jaanid
Kurgibool