Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liha

Maks peekonis

Liha

Maks peekonis

Epp Mihkels Hõrgud road rupskitest
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jüri Seljamaa
Peekonis küpsetatult jääb maks mahlane ning saab pisut suitsuse meki pealegi. Kui kasutad magusat sinepit, lisab see omakorda pikantset maitset, mis sobib nii maksa kui ka peekoniga ideaalselt ning annab koorekastmele huvitava varjundi.

20-40 min

Retsept
portsjonile
2 tk Lambamaks
1 pk Kamarata suituspeekon
Sool
Must pipar
3 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Magus sinep
Petersell
1. Lõika mõlemad maksad kuueks piklikuks tükiks. Puista peale pisut pipart ja soola ning keera iga tüki ümber peekoniriba.

2. Lao maksad ahjuvormi. Küpseta 200kraadises eelkuumutatud ahjus 15–20 minutit, kuni peekon on kuldpruun.

3. Sega koor sinepiga ning vala maksatükkidele. Küpseta veel kuni 10 minutit. Serveeri koos hakitud peterselli ning meelepäraste lisanditega.


Hea teada!

Lambamaksa saad retseptis asendada ka veisemaksaga. 

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga