Uudiskiri Instagram Facebook
 
Liha

Küpsetatud kevadrullid

Liha

Küpsetatud kevadrullid

Eva Pärtel Nipiraamat
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Eva Pärtel

40-60 min

Retsept
2 tk Keskmise suurusega porgand
4 tk Hiina kapsa leht
1 tk Punane paprika
100 g Hakkliha või kõva tofu
1 spl Riivitud ingver
1 tk Küüslauguküüs
1 tk Kuivatatud tšilli
2 peotäit Värsked idud
1 tk Muna
Sool
Must pipar
10 tk Sügavkülmutatud kevadrullide tainaleht
Õli praadimiseks
Kogus 10 tükki.

Täidis
1. Täidiseks lõika porgandid, kapsalehed ja paprika ühepikkusteks (u 5 cm) ja ühelaiusteks peenikesteks ribadeks. Kui kasutad tofut, ribasta ka see.

2. Kuumuta pannil õli, lisa ingver, hakitud küüslauk ja purustatud tšilli. Pane pannile ka hakkliha või tofu ja prae mõni minut. Lisa porgand, prae paar minutit, siis pane pannile paprika, Hiina kapsas ja idud. Prae kõiki aineid koos paar minutit, maitsesta soola ja pipraga. Seejärel võta pann pliidilt.

3. Tõsta täidis sõelale nõrguma ja jahtuma.

4. Klopi lahti muna ja prae omletiks. Tõsta see taldrikule ja lõika ribadeks, siis sega täidisesse.

Rullid
1. Pool tundi enne kevadrullide kokkukeeramist võta tainalehed sügavkülmikust sulama. Imeõhukesed paberid on küll üksteise külge kleepunud, kuid tõmba paberid ühekaupa ettevaatlikult lahti.

2. Kui tunned, et lehed on mõnest servast liiga kuivad, pintselda kuivanud kohad kergelt veega üle. Üldiselt pole vaja külmutatud kevadrullide lehti niisutada.

3. Tõsta jahtunud ja nõrutatud täidis paberile ning voldi rull kokku.

Pre pannil
1. Kalla pannile umbes 1,5 cm paksune kiht küpsetamisõli.

2. Kui õli on kuum, pane rull pannile ja veereta seda pidevalt õlis ringi, nii et kõik küljed küpseksid kenasti ära ja rull tuleks ilus ümmargune. Kõige rohkem võid korraga pannile panna kaks rulli.

3. Jälgi pannil toimuvat hoolega, sest kui õli on kuum, pruunistuvad rullid lausa sekunditega.

4. Kevadrull on valmis, kui see on pruunikas. Serveeri seda vahetult pärast valmimist näiteks sojakastmega.

HEA TEADA!
Küpsetatud kevadrullideks vali tainas, mis on valmistatud nisujahust. Pildil olevad kevadrullid on valmistatud Singapuri firma Spring Home kevadrullitainaga, mida kasutavad ka mitmed Aasia restoranid Eestis. Kui tainast jääb üle, võid selle uuesti sügavkülma pista. Küpsetatud kevadrullide tainaks sobib ka filotainas. Seda tuleb kasutada samamoodi nagu kevadrullide tainast.

Uued retseptid

Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes

Lihata
Suvikõrvitsa-ricottarullid tomatikastmes