Uudiskiri Instagram Facebook
 
Linnuliha

Kalkunikiusatus

Linnuliha

Kalkunikiusatus

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsekas vormiroog linnulihaga. Samal ajal kui toit ahjus valmib, saad suhelda perega või puhata väheke enne õhtusööki.

40-60 min

Retsept
portsjonile
1 tk Sibul
400 g Kalkuni- või kanafilee
700 g Kartulid
1 tk Suur porgand
1 tk Pastinaak
Sool
Must pipar
Soovi korral hakitud till
400 ml Rõõsk koor 35%
1. Koori ja haki sibul, kuumuta õlis klaasjaks, tõsta kõrvale. Kuumuta pannil ka ribadeks tükeldatud kalkunifileed, maitsesta soola ja pipraga. Koori kartulid, porgand ja pastinaak, lõika piklikeks kangideks.

2. Lao ahjuvormi kihiti kartulid, praesibul, kalkuniliha ja köögiviljad. Kartulikihile puista soola ja pipart, samuti soovi korral hakitud tilli. Kalla peale koor. Kui vormiroog pole vedelikuga kaetud, nirista peale veel väheke vett.

3. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40–50 minutit, kuni vorm on kaunilt pruun või kuni kartulid ja liha on pehmeks küpsenud.

Uued retseptid

Kauboikartulid rosmariiniga

Argitoidud
Kauboikartulid rosmariiniga