Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Ploomi-plaadikook

Marjad ja puuviljad

Ploomi-plaadikook

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Suur ja pehme kook valmib üsna lihtsalt, vaja vaid kõik ained kokku segada ja plaadile panna. Kook saab veelgi mahlasem, kui seda serveerida vaniljejäätise või -kastmega. 

40-60 min

20 minutit + 45‒50 minutit ahjus

Retsept
150 g Või
750 g Ploomid
5 tk Muna
3 dl Suhkur
150 g Hapukoor
2.5 dl Nisujahu
2.5 dl Täistera odrajahu
2 tl Küpsetuspulber
Pealeraputamiseks tuhksuhkur
16 tk

1. Sulata või ja lase jahtuda. Poolita ploomid, eemalda kivid  ja lõika viljaliha suuremateks või väiksemateks tükkideks, kuidas rohkem meeldib.

2. Vahusta munad suhkruga ning sega hulka jahtunud või, hapukoor ja küpsetuspulbriga segatud jahud. Sega tainasse ploomitükid.

3. Tõsta tainas kõrgemate äärtega ahjuplaadile (30x40 cm) ja tasanda pealt.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 45‒50 minutit, kuni kook on helepruun ja sissetorgatud tikk väljub puhtana. Lase jahtuda. Puista peale tuhksuhkrut ja lõika ruutudeks.

KOMMENTAARID

hee 18.sept 2018 20:09
Mul odrajahu polnud, panin nisujahu topelt. Päris hea kook tuli - magus ja veidi hapukas.
Hankija 11.sept 2018 15:41
Naha eemaldamine küll vajalik pole.
Marje 08.sept 2018 18:09
Kas ploomidelt tuleks nahk eemaldada?
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga