Uudiskiri Instagram Facebook
 
Marjad ja puuviljad

Pohla-kohupiimakook kaerakattega

Marjad ja puuviljad

Pohla-kohupiimakook kaerakattega

Pille Enden Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pohladest hapukat ja kohupiimast mahlast kooki katab magus ja krõbe kaerahelbekate. Kõik see kokku annab ühe mõnusa sügisese koogi, mis maitseb kõige paremini kui on korralikult jahtunud. See kook läheb seistes aina paremaks. Muul aastaajal võib kooki valmistada ka külmutatud  marjadega. 

üle 60 min

25 minutit + 50-55 minutit ahjus

Retsept
TAINAS
150 g Või
1.5 dl Suhkur
2 tk Muna
2.5 dl Nisujahu
1 dl Kartulitärklis
1 tl Jahvatatud kardemon
2 tl Küpsetuspulber
1 dl Piim
TÄIDIS
250 g Kohupiim
1 tk Muna
1 spl Värskelt pressitud sidrunimahl
1 tl Vanillisuhkur
1 dl Suhkur
250 g Pohlad
KATE
100 g Või
1 dl Suhkur
2.5 dl Kaerahelbed
1 dl Piim
2 tl Nisujahu
1 tl Vanillsuhkur
12 tk

1. Vahusta toasoe või suhkruga. Hõõru ühekaupa hulka munad. Sega kuivained ja lisa tainale. Vala juurde piim ja sega ühtlaseks.

2. Kata 24 cm lahtikäiva koogivormi põhi küpsetuspaberiga. Tõsta pool tainast vormi.

3. Täidise valmistamiseks sega kohupiima hulka muna ja sidrunimahl. Lisa suhkur ja vanillisuhkur ning hõõru ühtalseks. Lõpuks sega õrnalt hulka pohlad.  Tõsta täidis vormi ja kata ülejäänud tainaga.

4. Küpseta 180-kraadises ahjus 30 minutit. Katte valmistamiseks sulata kastrulis või, lisa suhkur, vanillisuhkur, kaerahelbed, piim ja jahu ning sega läbi. Lase keema tõusta ja võta pliidilt. Laota kate ühtlase kihina koogile ja küpseta veel 20-25 minutit. Võta ahjust ja lase korralikult jahtuda. Juurde sobib serveerida nii vanillikastet kui – jäätist.

Uued retseptid

Pardi-ja sea rillette

Pidu
Pardi-ja sea rillette