Uudiskiri Instagram Facebook
 
Muna

Pehme keefiri-munajuust

Muna

Pehme keefiri-munajuust

Pille Enden toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Pehme ja maheda maitsega juust sobib nii suupisteks kui leivakatteks. Lisa ürte ja maitseaineid vastavalt oma maitse-eelistustele. 

üle 60 min

20 minutit + üleöö külmkapis

Retsept
portsjonile
0.5 l Keefir
0.5 l Piim 3,5% või talupiim
3 tk Muna
3 tl Sool
0.5 tl Jahvatatud paprika
2 tk Küüslauguküüs
1 näpuotsatäis Tüümian
3 spl Hakitud till
2 spl Hakitud petersell
2 spl Hakitud roheline sibul
1. Kalla keefir ja piim paksema põhjaga potti. Pane pliidile ja nirista hulka soolaga lahti klopitud munad. Kuumuta keemiseni ja keeda mõõdukal kuumusel mõni minut, kuni eraldub juustumass.

2. Võta pliidilt ja lase kaane all 7-10 minutit seista. Sega hulka hakitud ürdid, pipar ja purustatud küüslauk.

3. Vala poti sisu marliga kaetud sõelale ja lase nõrguda. Keera marli ääred juustumassile peale ja pane peale raskus. Pane mõneks tunniks või (parem) üleöö külmkappi. 

KOMMENTAARID

jama 14.veeb 2019 21:39
kuna ma piima ja keefiri segu ei seganud kogu aeg, siis viskasin koos potiga minema. Kõik kees põhja.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat

Segasalatid
Helle-Moonika Helme kana riisiga ja salat