Uudiskiri Instagram Facebook
 
Piim

Tatrapannkoogid

Piim

Tatrapannkoogid

Lia Virkus Eesti Naine
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Tatrajahust pannkoogid on tervislik ja maitsev alternatiiv nisujahust kookidele. Eriti head maitsevad need vahtrasiirupi, maasikate ja banaanidega.

kuni 20 min

Retsept
2 tk Muna
Sool
3 spl Palmi- või pruun suhkur
5 dl Hapupiim või keefir
2 dl Toortatrajahu
Kookosõli või või praadimiseks
SERVEERIMISEKS
Vahtrasiirup või mesi
Banaan ja marjad
1. Vispelda munad suhkru ja soolaga lahti ning lisa hapupiim või keefir.

2. Sega hulka jahu. Küpseta kookosõlis või võis ülepannikoogid. Pööramisel ole ettevaatlik, kuna tegemist pole gluteeni sisaldavate pannkookidega, aga koogid hoiavad siiski hästi end koos. Serveeri banaaniviilude, marjade ja vahtrasiirupiga.

Parimad on koogid kohe kuumalt, aga maitsevad hästi ka hiljem jahtununa.

KOMMENTAARID

H 16.sept 2018 11:21
Tegin mahedast toortatrajahust ja koogid püsisid ilusti koos. Tulid maitsvad koogid ja kindlasti teen veel. Huvitava maitse nüansi annab, kui praadida kookosõliga. Kellel tainas koos ei püsi, tasuks mõelda, kas probleem võib olla jahus. Erinevates foorumites on arutletud, et kasutades Veski Mati tatrajahu ei püsi küpsetis hästi koos.
Br 28.juuli 2018 18:36
See taigen püsib koos, kui nisujahu kõvasti juurde lisada. Lisasin soodat ka ikkagi, tulemust ei märganud. Suhkrut panin ka päris kõvasti, sest maitse ei kõlvanud ka kuhugi. Ühesõnaga, parem mitte järgi proovida seda retsepti :)
Paike 10.jaan 2018 17:11
Ma kasutan tavaliselt hapukoort pannkookide tegemisel. Ja klassikaliselt siis natuke ka soodat kui juba hapu taigen on.
Liisi 31.jaan 2017 09:33
Täiesti ebaõnnestunud retsept. Koos ei püsi kohe üldse, küpseta kuidas tahad, ikka täielik pudi. Kahju kohe raisku lastud toorainest...
Pille 14.märts 2016 16:28
Mina kasutasin hapupiima asemel mullivett. Superhead koogid. Ei lagune ja keeramisega samuti probleeme ei olnud. :)
Amalthea 13.märts 2016 09:19
Mina teen neid kogu aeg :) Tõsi, kasutan riisipiima ja panen 1,5dl tatrajahu ja 0,5 dl riisijahu.
Siiri Kirikal 22.veeb 2016 12:38
Lia Virkus soovitab teha nii: "Päris sama krõbedad ja elasted tatrapannkoogid võrredes nisujahust kookidega ei ole tõesti. Need tulevad ka paksemad ja pannil ringi pöörates tuleks kasutada suuremat pannilabidat. Nendega tuleks ettevaatlikumalt toimetada küll, aga siis nad ei tohiks mureneda. Soovitan lasta tainal 15 minutit seista ja siis alles küpsetama hakata, siis peaks murenemisprobleem ka vähenema. Veel võib aidata, kui lisada jahu hulka 1 tl küpsetuspulbrit, siis tulevad pannkoogid küll paksemad, aga ei murene ka.
Kr 19.veeb 2016 19:47
Ma ei tea, mis imet peab tegema, et need koogid koos püsiksid. Võimatu on pannil keerata, lagunevad ära.
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Lavaššis küpsetatud kana

Kanaliha
Lavaššis küpsetatud kana