Uudiskiri Instagram Facebook
 
Teravili

Amarandi-õunapuder

Teravili

Amarandi-õunapuder

Mari-Liis Ilover Tervis Pluss
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Mari-Liis Ilover
Juba iidsetel aegadel asteekide ja inkade seas hinnatud amarant ei ole botaaniliselt teravili, vaid rohttaim rebashein. Toiduks tarvitatakse taime pisikesi toitainerikkaid seemneid. Amarant on pigem magusatesse kui soolastesse roogadesse sobiv. Proovi amarandist keeta näiteks toitvat hommikuputru!
Retsept
portsjonile
1 tk Õun
4 tk Kuivatatud ploom
2 dl Vesi
1 spl Vedel mesi või agaavisiirup
1 näpuotsatäis Sool
Ingverijupp, riivitud
1 tl Kaneel
0.5 dl Piim
Serveerimiseks Kreeka (või muud) pähklid, õunaviilud, meelepärane piim
1 dl Amarant
1. Riivi õun ja tükelda ploomid väiksemaks. Kuumuta vesi keema, lisa eelnevalt sõelal läbi loputatud amarant ja keeda 10 minutit. Lisa ploomitükid, riivitud õun, magustaja, sool, ingver, kaneel ja piim. Keeda veel 5 minutit.

2. Tõsta puder kaussi ning kaunista Kreeka pähklite ja õunaviiludega. Vala peale veidi piima ja
 audi kohe.

Uued retseptid

Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga

Sealiha
Magus-hapu sealiha paprika ja ananassiga