Uudiskiri Instagram Facebook
 
Teravili

Muffinivormis õunapommid martsipaniga

Teravili

Muffinivormis õunapommid martsipaniga

Lia Virkus Toidutare.ee
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Maitsvad pärmitaignast saiakesed, mille teeb mahlaseks mõnusalt hapukas õunatäidis. Parimad  omakeedetud õunamoosiga ja lisaks on neid tore küpsetada koos lastega!

üle 60 min

Retsept
TAINAS
25 g Toasoe pärm
0.5 tl Sool
1 dl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
1.25 dl Piim
1 tk Muna
4 dl Nisujahu
75 g Toasoe või
TÄIDIS
2 tk Hapu õun
2 dl Õunamoos
60 g Martsipanimass
1 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud kaneel
MÄÄRIMISEKS
1 tk Muna
Peale puistamiseks pärlsuhkur
15 tk

1. Murenda pärm suurde tainakaussi, hõõru koos vähese suhkru ja soolaga vedelaks. Lisa käesoe piim, muna, ülejäänud suhkur ja 3 dl jahu. Sega kiirelt ühtlaseks tainaks. Lisa tükkidena soe või ja ülejäänud 1 dl jahu.

2. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta rätiku alla kerkima 45 minutiks.

3. Rulli tainas jahusel laual suureks nelinurgaks ja lõika 8 x 8 cm ruutudeks.

4. Täidise valmistamiseks koori õun ja riivi, sega kokku moosiga. Ühenda suhkur kaneeliga. Lõika martsipan 15 tükiks. Tõsta tainaruutude keskele teelusikaga moosi-õunasegu, pane sekka tükike martsipani ja puista peale suhkru-kaneelisegu. Vajuta tainanurgad keskele kokku, keera ühenduskoht allapoole ning lase jahusel laual veel 30 minutit kerkida.

5. Tõsta pallid võiga määritud või pabervormidega vooderdatud muffinipanni pesadesse. Määri pealt lahtiklopitud munaga ja puista üle pärlsuhkruga. Küpseta 2ookraadises ahjus 15- 18 minutit (pöördõhuga  8- 10 minutit). Lase jahtuda ja tõsta vormist.

Uued retseptid

Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga

Kalaroad
Grillkala suvise murulaugupesto ja röstsibulaga