Ulukilihast toidud  » Metskits

Hautatud kitseliha

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: kodune Autor: Mari
MINU LEMMIKRETSEPT 20.aug.-15.sept. retseptivõistlus. Puljongis ja veinis hautatud metskitseliha
Valmistusaeg: üle 60 min
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Liha tükeldada ja pruunistada võis koos hakitud sibulaga.
Peaaegu küpsele lihale lisada sool ja paprika.
Hautada veini ja puljongiga kastes.
Lõpuks lisada jahuga segatud hapukoor.
Lasta veidi haududa ja puistata peale hakitud petersell.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa
miks 14.okt 2010 08:48
Mina ei raatsiks kitse isegi lasta rääkimata söömisest,üldse ulukiliha ei ihaldagi.
john 13.okt 2010 18:00
Superhea retsept. Ise nii mõnedki korrad järele proovinud seda ja mööda panna võimatu! tänud!
Gunnar 04.juuni 2010 23:19
Jahimees ei söö kitse? Loll jutt. Minu arvates pole võrdset liha metsast kitse välisfileega võrreldes... Eriti noora looma selg tervelt BBQ teha, parim...
njah 02.mai 2010 22:02
ega jahimees ise tavaliselt kitse ei söö, see antakse pigem tuttavatele.
isuke 09.aug 2009 19:58
väga maitsev ja lihtne seejuures. kasutasin ka küüslaaugusoola.
bl 08.apr 2009 20:04
??????
separaator 04.juuni 2006 19:08
100 % Feeniga nõus, et vähemalt metskitse puhul ei oleks mõtet rääkida vängest ulukimaitsest. Antud retsepti puhul arvan, et väga edukalt annab kasutada ka kondisemaid tükke, ribi või kaela. Pehme liha jätaks isiklikult praadimise või grillimise jaoks, hautamise jaoks nats liiga hea nagu.
Feen 13.märts 2006 13:54
sellest ma ei saa aru, kus kohast merka metskitse teemal selle vänge maitse ja aroomi leidis (no, alati annab kitse makku lasta ja siis seda va paremat, koos rohelisega kasutada). Aga küüslauk on niisamagi hea lisand. Seda ka, et metskits vajab enamasti üsna leemerohket valmistamist, kui kõhukoopast rasv eemaldatud, siis on tegemist äärmiselt rasvavaese ning kuivaks jääma kippuva lihaga. Shaslõkina muidugi kits super. Ps. üldse olen ma äärmiselt skeptiline nö ulukite vänge maitse juures, anna sellistele liha, ütle, et koduloom, ja kiidavad takka, pole maitset midagi. Anna siis sama luha, aga ütle, et see metsloomast, ja kohe ilmub vänge maitse. Ikka nülgijast, tükeldajast ning kokkajast sõltub asi... muidugi, kitsel on kitse maitse, metsseal metsea maitse, sama põdra, kopra jt-ga, aga sama hästi võib rääkida vängest kodulooma maitsest. Pps. Nt. kodusea maitse sarnaneb nt metsea omale ikka palju rohkem kui lehma maitsega.
kradik 05.sept 2005 09:51
väga hea ja mugavalt lihtne retsept. Soovitan vaid lisada ka pipart.
merka34 30.aug 2005 09:32
ma soovitaksin pruunistamise juurde lisada küüslaugu soola.see eemaldab metsloomalihale iseloomuliku vänge maitse ja aroomi.
köögikata 08.veeb 2005 18:25
esmest korda proovisin ja hakkas kohe meeldima.Hea ja lihtne.
1