Uudiskiri Instagram Facebook
 
Metskits

Mooritud hirvekoib

Metskits

Mooritud hirvekoib

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Marinaadis peab seisma öö läbi.
Retsept
portsjonile
1 kg hirve reietükki (kondita)
3 suurt sibulat
4 porgandit
100 g juursellerit
2 loorberilehte
2 tüümianioksa
30 purustatud kadakamarja
700 ml punast veini
8 sl toiduõli
soola
värskelt jhvatatud musta pipart
2 sl tomatipastat
3 õuna
1 sl suhkrut
Valmistusviis Puhasta hirve reietükk nahast ja kõõlustest, loputa külma vee all ja seo nööriga kokku. Koori ja haki sibulad. Pese, koori ja lõika kuubikuteks porgandid ning seller. Pane liha koos juurvilja, loorberi, tüümiani, kadakamarjade ja punase veiniga kaussi ning jäta ööseks marineerima. Kuumuta pannil õli. Tupsuta liha kuivaks, hõõru sisse soola ja pipraga ning pruunista õlis. Tõsta välja ja jäta sooja kohta seisma. Hauta marineeritud köögivilja praevedelikus ja sega juurde tomatipasta. Vala peale marinaad ja tõsta pannile ka liha. Moori u 45 minutit. Vahepeal koori ja puhasta õunad. Blansheeri õunasektoreid suhkruvees u 3 minutit. Võta liha välja, suru kaste läbi sõela, keeda kokku ja kalla lihale. Garneeri õunasektoritega.

Märksõnad

mooritudhirvekoib

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga