Uudiskiri Instagram Facebook
 
Metskits

Ulukihakkbiifsteek

Metskits

Ulukihakkbiifsteek

Suur kokaraamat
PrindiSoovita sõbrale
Ulukihakkbiifshteek seeneraguuga.
Retsept
portsjonile
Hakkbiifshteek:
400 g ulukiliha (kitse- või hirvekints)
50 g kukeseeni
50 g shampinjone
2 shalottsibulat
50 g saia
4 sl creme fraiche´i
1 munakollane
4 cl konjakit
2 tüümianioksa
soola
värskelt jahvatatud musta pipart
6 sl toiduõli
Seeneraguu:
100 g puravikke
100 g kukeseeni
100 g austerservikuid
2 shalottsibulat
kimp peterselli
kimp murulauku
50 g ürdivõid
6 sl creme fraiche´i
Valmistusviis Loputa liha külma vee all ja tupsuta kuivaks. Puhasta ja pese kukeseened ning shampinjonid. Koori ja haki shalottsibulad. Aja liha, sibulad ja seened läbi hakklihamasina. Sega murendatud sai koos creme fraiche´i, munakollase ja konjakiga hakklihamassi hulka. Maitsesta soola, pipra ja hakitud tüümianiga. Vormi segust 4 kotletti. Kuumuta pannil toiduõli ja prae selles kotlette u 10 minutit. Raguu jaoks puhasta, pese ja tükelda kõik seened. Koori ja haki shalottsibulad. Loputa, kuivata ja haki peeneks maitseroheline. Sulata pannil ürdivõi, hauta selles shalottsibulaid ja seeni. Sega hulka creme fraiche ja maitseroheline ning keeda nõrgal kuumusel u 15 minutit. Maitsesta kaste soola ja pipraga ning kalla hakkbiifshteekidele.

Märksõnad

ulukihakkbiifsteek

Uued retseptid

Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga

Pirukad ja pitsad
Tomatipirukas sinihallitusjuustu ja röstsibulaga