Uudiskiri Instagram Facebook
 
Metskits

Metskitseklops

Metskits

Metskitseklops

ajakiri Naised
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Metskitseklops
üle 60 min
Retsept
portsjonile
700 g Pehme metskitseliha
1 tk Sibul (suurem)
2 tk Porgand
2 sl Õli
2 sl Või
1 sl Maisitärklis
1 leht Loorber
5 tk Vürts
4 tera Valge pipar
Sool
Petersell
Värske tüümian
Lõika liha suuremateks tükkideks ja pruunista kuumal pannil.
Lõika sibulast ja porgandist viilud ning lisa lihale. Hauta mõni minut segades. Tõsta kõik paksupõhjalisse potti, raputa pinnale maisitärklist, sega läbi ning lisa umbes klaasitäis vett ning maitseained. Hauta umbes üks tund tasasel tulel, kuni liha on pehme. Serveeri küpsetatud kaalika või ahjukartulitega.
NB! Kui kitseliha pole saada, võib sama retsepti kasutada ka lamba- või sealiha puhul.

KOMMENTAARID

koitz0r 02.märts 2010 21:38
kitselihale üldjuhul ei jää metslooma maiku, eriti kui teha klopse või hautada.
Atsinna 20.okt 2009 21:01
Usun, et karen tahtis teada mitte marineerimist, vaid nõrgas äädikalahuses metslooma liha hoidmist, mis võtab vähemaks spetsiifilist metslooma liha maitset.
NurrMarta 19.okt 2009 21:50
karen - siin on üks foorumiteema ulukiliharoogadest. Maire (Maire Suitsu) on selgitanud, et korralikult laagerdanud liha ei vaja marineerimist. Hulk retsepte on ka, osa neist marinaadidega, eks vali siis vastavalt soovile või kõhutundele :) : http://www.toiduta-
re.ee/foorum.php?tee-
ma=957&start=1&hi=-
metskits
karen 18.okt 2009 19:36
minul mure sain metkitse liha aga osad räägivad et enne vaaritamist tuleb hoida äädika sees ,kas on õige ja kui kaua
nipitiri 04.aug 2009 22:06
väga hea!meie perele maitses väga:A
täistera 17.dets 2008 02:52
Lihtsalt võrratu. Loorberit mina ei pannud ja maitse ei kaotanud midagi. Küll aga panin koos porgandiga potti ka kaalikatükke (sama palju kui porgandit) ja see andis küll palju juurde. Soovitan teha, igast lihast :)
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega