Uudiskiri Instagram Facebook
 
Põder

Põdra-tataki viinamarjakompotiga

Põder

Põdra-tataki viinamarjakompotiga

Andrus Laaniste Vein ja toit
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Vein ja toit
Kui põdrafileed mitu tundi hautada, on maitse hästi jõuline ja rammus. Tataki on aga hoopis kärmelt ja korraks kuumas praetud õrn filee, mis maitseb palju õrnemalt. Magus-hapu karamelline viinamari teeb liha veelgi kergemaks.
20-40 min
Retsept
portsjonile
300 g Põdraliha (filee)
Must pipar
Sool
Kardemon
15 tk Viinamarjad
2 - 3 spl Suhkur
1 dl Punane vein
Mangoldilehed (kaunistamiseks)
Puhasta põdrafilee kelmetest, rulli purustatud mustas pipras ja pruunista tulisel pliidiraual kiiresti mõlemalt poolt. Keera kilesse ja sügavkülmuta. Tahenenud fileest lõika õhukesed viilud ja puista peale gurmeesoolakristalle. Viinamarjad poolita ja eemalda kivid. Sulata pannil suhkur ja kuumuta viinamarju tulises suhkrus, lisades veidi punast veini, kardemoni ja soola. Kaunista peedilehtedega.

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes