Ulukilihast toidud  » Põder

Põdra-tataki viinamarjakompotiga

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Vein ja toit Autor: Andrus Laaniste
Kui põdrafileed mitu tundi hautada, on maitse hästi jõuline ja rammus. Tataki on aga hoopis kärmelt ja korraks kuumas praetud õrn filee, mis maitseb palju õrnemalt. Magus-hapu karamelline viinamari teeb liha veelgi kergemaks.
Valmistusaeg: 20-40 min
Kogus: 2 portsjonit
Puhasta põdrafilee kelmetest, rulli purustatud mustas pipras ja pruunista tulisel pliidiraual kiiresti mõlemalt poolt. Keera kilesse ja sügavkülmuta. Tahenenud fileest lõika õhukesed viilud ja puista peale gurmeesoolakristalle. Viinamarjad poolita ja eemalda kivid. Sulata pannil suhkur ja kuumuta viinamarju tulises suhkrus, lisades veidi punast veini, kardemoni ja soola. Kaunista peedilehtedega.
SOOVITUS
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa