Ulukilihast toidud  » Põder

Põdraliha ja Lapimaa juustuga võileivatort

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Võilevatordid Autor: Tiina Lebane
Lapimaast inspireeritud tordis loovad suurepärase maitsekoosluse rukkileib, põdraliha, leibjuust, mädarõigas ja karamellitud sibulad.
Valmistusaeg: üle 60 min

1 tund + 12 tundi külmas

1. Alusta sibulate karamellistamisest. Puhasta ja poolita sibulad ning viiluta õhukeselt. Kuumuta õli keskmisel kuumusel ja prae sibulad selles klaasjaks. Lisa suhkur ja äädikas ning lase paar minutit podiseda. Siis lisa vesi, sool ja pipar. Lase sibulatel ilma kaaneta haududa, kuni vedelik on aurustunud ning sibulad mõnusalt pehmed ja magusad.

2. Lihatäidise tegemiseks haki konservliha kahvliga peeneks ning lisa maitsestamata ja mädarõikatoorjuust ning hapukoor. Haki kurgid peeneks ja lisa täidisesse. Maitsesta täidis soola-pipraga.

3. Juustutäidise valmistamiseks tükelda 200 g Lapimaa (või Ahja) juustu väikesteks kuubikuteks, lisa toorjuust ja hapukoor ning maitsesta soola-pipraga.

4. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm toidukilega. Kata põhi leivaviiludega – lõika paraja suurusega tükid, et põhi saaks ühtlaselt kaetud. Immuta 5–6 sl puljongiga. Jaga sibulad ühtlaselt leivale. Tõsta peale lihatäidis ja määri laiali. Kata täidis järgmise leivakihiga ja immuta samamoodi. Nüüd vala vormi juustutäidis ja hõõru laiali. Tõsta pealmiseks kihiks (äralõigatud koorikuga) röstsaiaviilud – lõika tükid parajaks ja täida kõik tühimikud. Immuta saiaviilud 3–4 lusikatäie puljongiga ja kata tihedalt toidukilega. Pane tort vähemalt 12 tunniks külmkappi.

5. Kattekreemi tegemiseks vahusta koor, sega toorjuustuga ja maitsesta mädarõikaga. Lõika põdrasink tükikesteks ja tükelda ka järelejäänud 50 g juustu. Määri kreem vormist serveerimisalusele tõstetud tordile ning puista peale singi- ja juustukuubikuid. Soovi korral puista tordile hakitud ürte.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa