Uudiskiri Instagram Facebook
 
Võileivad

Suitsukana-virsikutort

Võileivad

Suitsukana-virsikutort

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Kiirelt ja kergelt valmiv võileivatort. Suitsukana ja virsik koos annavad tordile laheda maitse ning ürdi-piprajuust lisab mõnusat peidetud teravust.

VALMISTUSAEG: 25 MINUTIT + ÜLEÖÖ KÜLMAS

Retsept
portsjonile
1 tk röstsai
TÄIDIS
4 sl hapukoor
4 sl majonees
1 tl ürdisool
0.5 tl karri
400 g suitsukana või -kalkun
1 purk virsikukompott (a 825g)
1 dl sidrunimaitseline gaseeritud vesi
PEALE
150 g ürdi-pipra toorjuust
KAUNISTUSEKS
konservvirsikuid
8 tk kumkvaat (kääbusapelsin)
värske pune
Sega hapukoor majoneesiga, maitsesta ürdisoola ja karriga. Lõika suitsukana väikesteks kuubikuteks,
lisa hapukoore-majoneesisegule. Nõruta ja tükelda kompotivirsikud ning sega samuti täidise hulka. Lao alusele neli röstsaiaviilu (soovi korral lõika koorik enne ära), immuta gaseeritud veega ja kata poole täidisega. Lao uuesti kiht saia, immuta ja kata ülejäänud täidisega.
Pane veel kiht saia ja immuta. Pane tordile toidukile peale ning lase järgmise päevani külmas seista. Vahetult enne serveerimist kata pealt ja külgedelt toorjuustuga ning kaunista.

KOMMENTAARID

tuuli 14.okt 2012 12:38
Sellest tordist sai alguse minu võileivatortide meisterdamine....hul-
lult hea tort!
kljaksa 14.mai 2012 12:05
aitäh!
siirikirikal 14.mai 2012 08:58
Kokku kulub tordile üks suur purk kompotivirsikuid.
kljaksa 13.mai 2012 22:50
kas täidise sisse läheb terve purk virsikukompotti?? ning kaunistuseks kulub veel üks purk?
siki001 06.märts 2012 17:14
Väga hea ! Teinud mitu korda ja teen veel :)
Krista 06.sept 2011 23:10
SuperLUX! 2x teinud ja nutnud, et nii vähe on. Külalisedki kiitnud taevani minu tordi tegemisoskust :P Ise kasutasin täistera röstsaia.
t. 19.juuni 2011 02:16
Tegin ka - usaldasin kommentaare ja tõesti see täidis on niiiiii maitsev. Saiaks kasutasin kuldse rösti tavalist röstsaia ja täisterajahu röstsaia - ehk on huvitavam. Täidise koguse tegin kahekordse ja panin rohkem hapukoort, see eest saiu ladusin põhjale 12. Samuti panin virsikuid vähem (5)- need lähevad peale kaunistuseks. Nüüd on kook külmas. Eks siis homme selgub kuidas maitseb.
mann 11.mai 2011 15:48
Hea ja mahlane jah sai. Seda suitsukana-majoneesi segu sööks niisamagi.
Reginch 21.märts 2011 14:39
Tõesti väga hea tuli välja!
Lenna 15.veeb 2011 14:59
Tegin elus esimest korda võileivatorti ja valisin selle välja...Lapsed kiitsid taevani ja pean ütlema,et mahlane sai ta küll.Panin virsikuid vähem(järgmine kord panen õige koguse) ja saiad immutasin kanapuljongiga pintseldades.
apocalypse 28.juuni 2010 15:13
Kõige parem võileivatort,väga mõnusalt mahlane. Panen kõike kolm korda nii palju kui retseptis on antud, sest see on nii maitsev et, vastasel juhul jääk mõni sööja ilma. :D
mald 25.nov 2009 13:02
Panin konservvirsikuid vähem, sest arvasin, et täidis jääb minu jaoks magus. Ei immutanud ka mineraalveega, vaid panin hapukoort ja majoneesi täidisele natuke rohkem. Väga hea võileivatort sai.
köögihull 05.nov 2009 21:11
Väga maitsev! Mõtlesin , et pere pistab ka taldrikud nahka!
1
Lisa kommentaar

Uued retseptid

Minestroone kikerhernestega

Argitoidud
Minestroone kikerhernestega