Uudiskiri Instagram Facebook
 
Võileivad

Panini mozzarella, tomati ja singiga

Võileivad

Panini mozzarella, tomati ja singiga

100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Panini on mitmus itaaliakeelsest sõnast panino ehk leivapäts. Ameerikas tähistab panini itaaliapäraste toiduainetega täidetud itaalia saia, nagu ciabatta, schiacciata või focaccia. Muudest USA võileibadest erinevalt on paninide täidis üsna normaalse paksusega; teiseks omapäraks on võileiva küpsetamine surve all kontaktgrilliga sarnanevas aparaadis. Selle puudumisel saab hakkama ka kahe raske panniga.
Retsept
portsjonile
4 tk kukkel või baguette
8 tk õhukesed suured taised singiviilud
4 suurt viilu Tomat
150 g Mozzarella
küpsetusmargariin
Jaga singiviilud, neid vajadusel kokku lapates, kuklite alumisele poolele või neljale saiaviilule. Soovi korral võid singi alla määrida veidi võid. Pane singi peale tomativiilud (vajadusel tükelda need, et katta pind võimalikult ühtlaselt).
Lõika mozzarella kõigepealt neljaks ning seejärel tükelda iga portsjon nii, et juust kataks korralikult singi; jäta servadest 1 cm vabaks. Kata juust saiaga ja määri saia või kukli välimistele pooltele veidi küpsetusmargariini.
Lao võileivad eelkuumutatud pannile nii, et juustuga pool jääb üles. Aseta võileibade peale fooliumiga kaetud siledapõhjaline suur pann ning sellele veel paari kilo jagu veega täidetud purke. Küpseta mõõdukal kuumusel 3 minutit ehk kuni alumine külg on kenasti pruunistunud. Keera paninid ringi, aseta raskused tagasi ja küpseta veel 3 minutit ehk kuni sulav juust hakkab kihtide vahelt välja valguma.
Serveeri otsekohe, lõigates ruudukujulised võileivad kolmnurkadeks, kuklid aga kaheks või neljaks sektoriks.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Rooskapsad sinepises koorekastmes

Argitoidud
Rooskapsad sinepises koorekastmes