Võileivad

Kanatäidisega Pan Bagna

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: 100 rooga
Pan bagna ehk immutatud leib pärineb Prantsusmaalt, täpsemalt Provence’ist. See on ülipopulaarset traditsioonilist topeltvõileiba, mille eripäraks on osaliselt tühjaks õõnestatud kukli- või saiapoolikute immutamine vinegrettkastmega, mõnikord aga ka ainult maitsestatud õliga. Just see viimane – immutamine – eristabki kõnesolevat leiba kogu maailma ülejäänud kuklitest ja täidetud saiadest.
Kogus: 4 portsjonit
Lahusta kastmeks ettenähtud sool sidrunimahlas ja klopi siis kõik ained kokku.
Õõnesta lõhestatud kuklite mõlemast poolest pehme sisu välja, jättes alles u 1,5 cm paksuse kihi. Pintselda kõik sisepinnad üle küüslaugumaitselise õliga, kata alumised pooled salatilehega. Lõika tomatid ja kanafileed õhukesteks viiludeks, lao nendest pool kuklitesse salati peale. Maitsesta soola ja pipraga ning nirista üle poole koguse kastmega.
NB! Raputa või klopi kaste alati enne kasutamist uuesti segamini.
Lao nüüd peale ülejäänud tomati- ja kanaviilud, nendele omakorda paprikaribad, munarattad ning õhukesed sibula- ja oliivirõngad. Nirista täidisele tihedate siksakkidena kaste ja kata kõik salatilehega. Suru peale ülemine kuklikoorik, paki valmiskuklid ükshaaval tihedalt toidukilesse ning lase mõned tunnid külmas maitsestuda.
 
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa