Võileivad

Kodune hamburger

Keskmine hinne: 3.5 Allikas: Peeter Kard
Valge veini kastmega hamburger
Kogus: 1 portsjon
Valmistusviis
Sibulad hakkida ja kuumutada võis või valge veiniga maitsestatud kanapuljongis.
Hakkliha segada jahtunud sibulate, munade, soola ja ühe teelusikatäie peenestatud maitserohtudega.
Need maitsetaimed on tavalised meil kasutatatavad vorstirohud ja neid ei pea kasutama kõiki koos, vaid piisab ühest-kahest.
Soovi korral võib lihale lisada ka veidi tomatipastat või ketshupit ja hästi peeneks hakitud pikleid või lihtsalt marineeritud kurki.
Vormida kaheksa 2 cm paksust ja 9 cm läbimõõduga ümmargust kotletti.
Küpsetada elektrigrillis või paneerida jahuga ja praadida taimeõliga pintseldatud pannil.
Kotletid on valmis, kui nad on ilusasti pruunud ja sõrmega vajutades vetruvad nagu kummipall.
Kastme valmistamiseks lisada praerasvale 1 klaas kana- või lihapuljongit ja 1 klaas valget kuiva veini.
Puistata juurde 2 sl hakitud sibulapealseid ja keeta puulusikaga pidevalt segades siirupitaoliseks.
Võtta tulelt ja lisada 2-3 sl võid.
Samuti võib lisada praetud seeni, hakitud tomatit või paprikat ja peenestatud küüslauku.
Serveerida kuumalt pärmitaignast küpsetatud 4-5 cm kõrguste ja kuni 10 cm läbimõõduga saiakeste vahel.
Saiad lõigata põigiti pooleks, alumisele poolele asetada kotlett, valada kaste peale ja katta teise saiapoolega.
Võib lisada ka mõnd toorsalatit.
Serveeri kuumalt.
MINU HINNE
KOMMENTAARID
Lisa kommentaar
Nimi:
Sisu:
Lisa