Uudiskiri Instagram Facebook
 
Võileivad

Forelli-krevetitort

Võileivad

Forelli-krevetitort

Maire Suitsu 100 rooga
PrindiSoovita sõbrale
Foto: Jaan Heinmaa
Retsept
portsjonile
PÕHI
200 g rukkijahust näkileib
75 g või
2 dl piim
KATE
3 tl Želatiin
4 sl lahjendatud sidrunimahl (1:1)
200 g külmsuitsuforelli filee
300 g rasvane kodujuust
400 g toasoe ürtidega Creme Bonjour
jahvatatud valge pipar
hakitud till
KAUNISTUSEKS
5 tk keedetud muna
1 purk puhastatud krevetid soolvees
värske till
Purusta näkileivad, nirista peale natuke piima ning sega kokku sulatatud võiga.
Suru segu küpsetuspaberiga kaetud 24 cm läbimõõduga lahtikäiva vormi põhjale.
Nirista väga aeglaselt peale ülejäänud piim. Paisuta oeelatiinipulber lahjendatud sidrunimahlas ja sulata kuumaveevannis. Lõika kala pisikesteks tükkideks ning sega ülejäänud ainetega; soe želatiinilahus lisa viimasena. Laota segu kohe ühtlase kihina tordipõhjale, kata vorm fooliumiga ja pane vähemalt 4 tunniks või järgmise päevani külmkappi. Kaunista munaviilude, krevettide ja tilliga.
Kui tort peab sööjaid ootama, kata ta pealt kuivamise vältimiseks toidukilega.

KOMMENTAARID

Lisa kommentaar

Uued retseptid

Hawaii-pärane lõhepoke

Argitoidud
Hawaii-pärane lõhepoke